Sambal Goreng Pedas
pittig gebakken boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr boontjes/kousenband
10 spiermagen
4 tomaten
250 ml kippenbouillon (zie recept)
30 petai/peteh bonen
9 sjalotjes
12 rode lomboks
2 theel zout
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spiermagen gaar. Schep het uit de pan en snijd deze fijn. Snijd de boontjes in stukken. Snijd de petai in vieren. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 6 minuten. Dan de lomboks, de petai, de spiermagen en het zout toevoegen. Vervolgens de boontjes erdoor mengen.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het verder gaar en totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Apem Pisang - bananencakjes
- Sawi asin kuah bakar - gezouten kool met bakso en tahu
- Nasi Tanni - rijst met erwten
- Nasi Prinkit - rijst met kip
- Ayam Woku Manado - stoofpotje van kip uit Manado
- Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk
- Jiàng Yóu Chǎo Fàn - 酱油炒饭 - Chinese basis nasi goreng
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Annatto water
- Rempah - gebakken gekruide kokos
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...