logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gado Gado
Gemengde groenten met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr gemengde groenten (witte kool, kousenband, taugé)
2 aardappelen, gekookt
1 theel zout
125 gr tahu
125 gr tempe
water
6 eetl olie

Bahan-bahan kacang saus:
ingrediënten pindasaus:
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 rawits
250 gr pinda's
1 theel. trasi bakar
2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1/2 theelzout
1 eetl. limoensap
150 ml ml dikke kokosmelk (santen asli)

Taburan:
garnering:
2 hardgekookte eieren
3 eetl bawang goreng (gebakken uitjes
emping
    
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in reepjes en stukjes en de aardappelen in blokjes. Verhit in een pan het water en kook de groenten knapperig. Snijd de tahu en tempe in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en tempe goudbruin en laat deze uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen en meng hierdoor de pasta en het limoensap en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Meng de groenten, de aardappelen, de tahu, de tempe en de in partjes gesneden eieren doorelkaar en giet hierover de saus. Bestrooi het met de bawang goreng en de emping.

Add comment

Submit

who is online

We have 88 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422298