groenten met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 komkommer
325 gr witte kool
300 gr kousenband
3 kleine licht groene aubergines (terong pipit)
125 g taugé
100 ml warm water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
5 teentjes knoflook,
8 rawits
2,5 cm kencur
250 gr gebakken pinda 's
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel trasi bakar
1 theel asem
zout,
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf voor de saus de ingrediënten fijn tot een pasta en meng het water erdoor heen totdat een gladde saus is ontstaan. Eventueel nog wat water toevoegen. Snijd de groenten in kleine stukjes en meng dit met de saus.
ingrediënten:
1 komkommer
325 gr witte kool
300 gr kousenband
3 kleine licht groene aubergines (terong pipit)
125 g taugé
100 ml warm water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
5 teentjes knoflook,
8 rawits
2,5 cm kencur
250 gr gebakken pinda 's
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel trasi bakar
1 theel asem
zout,
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf voor de saus de ingrediënten fijn tot een pasta en meng het water erdoor heen totdat een gladde saus is ontstaan. Eventueel nog wat water toevoegen. Snijd de groenten in kleine stukjes en meng dit met de saus.