logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Opor Telor Pedas
pittig gekruide eieren in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
1 blok tahu
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
800 ml kokosmelk
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 cm kunyit
5 rode rawits
1 cm laos
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren hard en pel deze. Snijd de tahu in blokjes van 2x2cm en bak deze bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de eieren en de tahu toe en roer alles goed doorelkaar. Voeg de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng langzaam aan de kook. Serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 154 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422052