Semur Tahu Tempe Bakar
gestoofde gebakken tahu en tempe in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tahu/tofu
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
1/4 theel zout
6 eetl olie
6 cm kaneel
1/2 nootmuskaat
3 kruidnagels
6 eetl kecap manis
1 lente-ui
500 ml water
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel zout
Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe en de tahu in plakken van 4x4x1cm. Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met het zout en 2 eetl olie en wrijf hiermee de plakken tahu en tempe in. Rooster of bak de tempe en de tahu aan beide kanten bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes en plet de nootmuskaat. Verhit 4 eetl olie en fruit de bumbu, de kaneel, de nootmuskaat en de kruidnagels voor 4 minuten. Voeg dan het water en de tahu en de tempe toe en breng aan de kook. Vervolgens de lente-ui en de kecap toevoegen en kook nog kort verder alles gaar en geurig. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Rebus kubis - gestoofde witte kool
- Kari Daging - lamsvlees in een pittige kerrie saus
- Sambal Goreng Telor Petis 2 - gebakken eieren in een kruidige pittige saus
- Martabak Durian - gevulde flensje met durian jam
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Ayam Ingkung
- Ayam Bakar Tomat - gebakken kip met tomaat
- Pindasaus 4
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...