Tahu Goreng Bacem Pedas
pitig gebakken zoete tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine tahu (dikke plakken)
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1/2 eetl kecap manis
1 1/2 eetl zout
2 1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl asamwater
1000 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu, de salam, de kecap, het zout, de palmsuiker, het asamwater en de tahu en kook het gaar. Laat het daarna uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lenko-Lenko-tahu en groenten in saus
- Lawar - Salade van sperziebonen en kip
- Ikan Mas Bumbu Kuning - gebakken karper met gekruide saus
- Tumis Daging Kentang - roerbak van aardappel en gehakt
- Sateh Babi 2
- Ayam Bumbu Rujak Dua - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Daging Kelem - gebakken gekruid rundvlees
- Sambal Goreng Daging Asem Pedis - pittig rundvlees
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Gangan Daun Mengkudu - Red snapper in gekruide kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...