Oseng Tahu Tempe Kecap
tahu en tempe in een kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tahu
150 gr tempe
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
2 salam blad
2 eetl kecap manis
2 eetl oestersaus
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
25 ml kokend water
gezouten water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes en leg deze in het gezouten water voor 5 minuten en laat het daarna uitlekken. Snijd de knoflook, de sjalotjes en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan wat olie en bak de tahu en de tempe totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Voeg dan de sjalotjes, de knoflook, de lengkuas, de salam en de lomboks toe en bak deze voor 5 minuten.
Voeg dan de oestersaus, de kecap, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het kokend water toevoegen en roet het tot een homogenen massa. Vervolgens de tahu en de tempe toevoegen en bak het al roerend verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ame Kumute - eieren in saus
- Pandan Chiffron Cake 2
- Udang Nanas 2 - steurgarnalen met ananas
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Rempah 2 - gekruide gehaktballetjes
- Cincang - Gestoofd gekruid varkensvlees
- Escabeche Lapu Lapu - gebakken vis in zoetzure saus
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Botok Teri - vis met gekruide kokos
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...