logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Oseng Tahu Tempe Kecap
tahu en tempe in een kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tahu
150 gr tempe
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
2 salam blad
2 eetl kecap manis
2 eetl oestersaus
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
25 ml kokend water
gezouten water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes en leg deze in het gezouten water voor 5 minuten en laat het daarna uitlekken. Snijd de knoflook, de sjalotjes en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan wat olie en bak de tahu en de tempe totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Voeg dan de sjalotjes, de knoflook, de lengkuas, de salam en de lomboks toe en bak deze voor 5 minuten.
Voeg dan de oestersaus, de kecap, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het kokend water toevoegen en roet het tot een homogenen massa. Vervolgens de tahu en de tempe toevoegen en bak het al roerend verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 159 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158187