Horta sto Tetzeri
gestoofde groenten met amandelen
Ingrediënten:
2 prei
5 lente-ui
2 teentjes knoflook
500 gr baby spinazie
1 bosje snijbiet
2 bosjes veldzuring
150 gr verse groene amandelen
1 bosje munt bladeren
1 theel zout
1 theel peper
1 eetl tomatenpuree + 1 eetl water
125 ml water
150 ml olijfolie
Bereiding:
Snijd de prei en de lente-ui in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de snijbiet, de munt en de veldzurting fijn.
Verhit in een pan 7 eetl olijfolie en voeg de prei, de lente-ui en de knoflook toe en bak deze zacht. Dan de spinazie, de snijbiet, de verldzuring en de munt toevoegen en bak deze zacht. Dan de opgeloste tomatenpuree toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten het geheel gaar.
Meng dan het zout, de peper en de amandelen toe en kook nog voor 5 minuten. Haal de pan van het vuur en meng de overige olie erdoor en laat het nog afgesloten 15 minuten staan. Serveer.