Kolokithakia papoutsaka
Courgettes met gehakt
Ingrediënten:
750 gr lamsgehakt
6 courgettes
2 sjalotten
1/2 theel zout
1/2 theel peper
4 tomaten
1/4 theel kaneel
2 eierdooiers
350 ml bechamelsaus
6 eetl parmezaanse kaas
2 eetl olie
water
bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Ontvel en ontpit de tomaten. Verhit in een pan de olie en bak de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt bij en bak dit in 20 minuten samen met het zout, de peper en het kaneel zachtjes gaar. Verhit in een pan het water en voeg de courgettes toe en kook deze in 10 minuten gaar. Halveer de courgettes en verwijder de zaden. Voeg de zaden toe aan het gehaktmengsel. Vul de courgettes met het gehaktmengsel.
Klop de eierdooiers op en meng hierdoor de bechamelsaus met 4 eetl kaas. Leg de courgettes in een ovenschaal en giet hierover de saus en bestrooi dit met de rest van de kaas. Bak de courgettes in een voorverwarmde oven op 170gr totdat de bovenkant goudbruin is geworden en serveer.