Papoutsakia
gevulde aubergine
Ingrediënten:
2 aubergines
250 gr gehakt
3 sjalotjes
1 wortel
1 bleekselderij
250 gr passata/polpa/gepelde tomaten
1 eetl tomatenpuree
1 theel kaneel
1 theel kruidnagel
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl boter
1/8 theel nootmuskaat
125 ml water
225 ml melk
1 eetl bloem
100 gr geraspte kefalotyri kaas (anders pecorino)
olijflolie
Bereiding:
Snijd de aubergines doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in kleine stukjes. Verhit in een pan 3 eetl olie en bak de aubergines voor 5 minuten en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de wortel en de bleekselderij fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de wortel en de bleekselderij zacht. Voeg dan het gehakte vruchtvlees toe en bak dit zacht. Dan het gehakt toevoegen en bak dit rul.
Vervolgens de passata, de tomatenpuree, de kaneel, de kruidnagel, het zout, de peper en het water toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan op laag vuur 30 minuten laten sudderen.
Verhit in een pan de boter en meng dan de bloem erdoor en bak het al roerend voor 3 minuten. Dan de melk, de nootmuskaat en de kaas toevoegen en roer totdat de saus indikt.
Vul de aubergines met het gehaktmengsel en schep de kaassaus erover en bak het in een oven voor 40 minuten op 180 gr. Serveer.