Bakaliarakia me Bamiyes
gestoofde vis met okra
Ingrediënten:
1000 gr heek
450 okra
7 eetl rode wijnazijn
1 citroen, sap
2 rode uien
3 teentjes knoflook
3 vleestomaten
1/8 theel suiker
1/2 bosje platte peterselie
1 1/2 theel zout
1/2 theel peper
olijfolie
Bereiding:
Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de tomaten en de peterselie fijn. Maak de vis schoon. Snijd de top van de okra af. Besprenkel de orka met 1 theel zout en de azijn en laat dit 1 uur staan. Besprenkel de vis met het zout, de peper en het citroensap en laat ook dit 1 uur staan.
Voeg in een pan 5 eetl olie toe en fruit de uien en de knoflook op laag vuur voor 10 minuten. Voeg dan de okra toe en meng goed. Vervolgens de tomaten de suiker en eventueel wat zout en peper toe en kook afgesloten totdat de saus indikt.
Dan de vis erop leggen en kook het verder afgesloten voor 15 minuten. Strooi dan de peterselie erover en kook nog voor 5 minuten totdat de vis gaar is geworden. Serveer.