Midia skordata
spaghetti met knoflookmosselen
Ingrediënten:
400 gr spaghetti
500 gr mosselen
2 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1 rode rawit/lombok
150 ml witte wijn
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl peterselie, gehakt
2 eetl dille, gehakt
1 eetl bieslook, gehakt
3 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spaghetti al dente en giet af. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lombok fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de mosselen toe en bak deze voor 1 minuut. Voeg dan de wijn toe en bak verder op laag vuur.
Voeg dan de peterselie, de dille, het zout en de peper toe en meng alles goed en bak voor 4 minuten totdat de mosselen gaar zijn geworden.
Meng dan de spaghetti erdoor en strooi de bieslook erover en serveer.