Pilafi me Petalides
kokkels met rijst
Ingrediënten:
1000 gr limpets/schaalhoren, anders kokkels
3 teentjes knoflook
1 rode ui
200 gr rijst
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 tomaat
2 eetl oregano
2 theel rode wijnazijn
3 eetl olijfolie
500 ml water
Bereiding:
Maak de kokkels schoon en laat deze eerst in water staan zodat deze schoon worden. Hak de ui en de tomaat fijn.
Verhit in een pan het water en de knoflook en blancheer de kokkels voor 5 minuten totdat de schalen opengaan. Zeef het vocht.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui op laag vuur voor 6 minuten. Voeg dan de rijst toe en meng goed. Dan 300 ml van het kookvocht toevoegen samen met het zout en de peper. Meng dan de oregano en de tomaat erdoor en kook voor 5 minuten totdat de rijst vrijwel gaar is geworden. Meng dan de azijn en de kokkels erdoor en kook de rijst verder gaar.
Bedek de pan en laat dit nog 10 minuten rusten en serveer.