Pilafi me to Salingari
alikruiken met rijst
Ingrediënten:
1250 gr alikruiken
1500 ml water
1 eetl zeezout
1 rode ui
200 gr rijst
200 gr tomaten
125 ml witte wijn, droog
1 rode lombok
1 theel peper
1/2 bosje platte peterselie
125 ml water
7 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak de alikruiken schoon. Verhit in een pan het water met het zout en breng aan de kook. Dan de alikruiken toevoegen en kook deze voor 5 minuten. Schep de alikruiken uit de pan en zeef de bouillon en bewaar 250 ml..
Hak de ui, de tomaten, de lombok en de peterselie fijn. Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de ui al roerend voor 5 minuten. Voeg dan de rijst toe en meng goed. Meng dan de tomaten erdoor. Dan de bouillon, 1het water, de wijn, de peper en de lombok toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten totdat de rijst vrijwel gaar is geworden.
Voeg dan de alikruiken toe en kook het geheel gaar. Strooi de peterselie erover en serveer.