Soupia me Maratho
gestoofde inktvis met venkel
Ingrediënten:
1000 gr sepia of inktvis
1 prei
1 rode ui
1 venkel
2 teentjes knoflook
300 ml sherry
1 theel zout
1 theel peper
1 bosje dille
1 citroen, sap en geraspt
7 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak de sepia schoon en spoel af. Snijd het daarna in 2 cm dikke reepjes/ringen. Snijd de prei, de ui, de knoflook, de venkel en de dille fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de prei, de ui en de venkel op middelhoog vuur voor 6 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog voor 2 minuten.
Dan de sepia toevoegen en meng goed. Vervolgens de sherry, de peper en het zout toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten totdat de sepia bijna gaar is geworden. Voeg dan de dille toevoegen en kook nog voor 15 minuten. Meng dan de citroenrasp en het sap erdoor en serveer.