Aiga Vrasti
soep met lamsvlees
Ingrediënten:
1000 gr lamsvlees/geitenvlees, met bot
4 uien
3 wortelen
3 aardappelen
300 gr snijselderij
125 gre bulgur
2 citroenen
1 theel zout
1 theel peper
water
plakken zuurdesembrood, geroosterd
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken en wrijf deze in met het zout en laat het voor 30 minuten intrekken. Snijd de wortelen in plakjes en de aardappelen in blokjes. Hak de uien grof. Snijd de selderij fijn.
Verhit in een pan water samen met het vlees (water 6 cm hoger dan het vlees) en breng aan de kook. Dan op laag vuur 30 minuten laten sudderen en schep het schuim eraf.
Dan de uien, de wortelen, de aardappelen, de selderij en de peper toevoegen en kook het geheel op laag vuur totdat het vlees gaar is geworden en van de botten valt. Voeg dan de bulgur toe en kook het verder gaar.
Meng dan het citroensap en de olie erdoor. Leg wat brood in een kom en schep de soep erover en serveer.