logo

Revithada Fournisto
soep van kikkererwten uit de oven


Ingrediënten:
450 gr kikkererwten, gedroogd
1 theel baking soda / natriumcarbonaat
2 rode uien
7 teentjes knoflook
2 wortelen
2 bleekselderij
3 laurier blaadjes
2 rozemarijn takjes
1 theel zout
3 eetl rode wijnazijn
250 ml olijfolie
water

Bereiding;
Week de kikkererwten in water samen met de baking soda voor tenminste 12 uur en spoel daarna goed af. Voeg de kikkererwten toe aan een pan en voeg zoveel water toe dan de kikkererwten 1 vingerlengte onderstaan. Breng het daarna aan de kook en kook het daarna verder op laag vuur totdat de kikkererwten al dente zijn. Zet apart en bewaar het kookvocht.
Snijd de uien, de knoflook en de bleekselderij fijn. Snijd de wortel in blokjes. Meng dit alles in een ovenschaal samen met de kikkererwten, de laurier, de rozemarijn, de olie, het zout en zoveel kookvocht dat het geheel een vingerlengte onder staat.
Bak het daarna afgesloten in de oven op 175gr voor 2 uur. Verwijder de rozemarijn en de laurier en pureer het daarna en meng de wijnazijn erdoor en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 20 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851383