Kotopoulo Stifado
gestoofde kip in saus
Ingrediënten:
6 kippenpoten
500 gr sjalotjes
4 teentjes knoflook
400 ml gezeefde tomaten/passata/polpa
2 theel tomatenpuree + 100 ml water
3 eetl witte wijnazijn
2 theel suiker
100 ml witte wijn
2 laurier blaadjes
1/2 theel zout
1 theel peper
5 eetl olijfolie
Bereiding:
Pel de sjalotjes, Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en zet apart. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze goudbruin. Dan de kip toevoegen en de wijn en meng voorzichtig.
Voeg dan de tomaten, de knoflook, de laurier, de suiker, het zout, de peper en de azijn toe en meng goed. Vervolgens de opgeloste tomatenpuree toevoegen en meng voorzichtig.
Dan op laag vuur verder koken totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.