Patatokeftedes
aardappel-kaas kroketjes
Ingrediënten:
450 gr aardappelen
225 gr feta
1 theel zout
1 theel peper
8 takjes platte peterselie
5 munt blaadjes
1/8 theel nootmuskaat
1 ei
bloem
olijfolie
water + zout
Bereiding:
Verhit in een pan het water met het zout en de aardappelen en kook deze gaar. Giet af en laat de aardappelen afkoelen.
Hak de peterselie en de munt fijn. Wrijf of maal de aardappelen, de feta, het zout, de peper, de peterselie, de munt, de nootmuskaat en het ei fijn tot een homogene massa. Voeg bloem toe om het mengsel stevig te maken.
Vorm van de massa dan de kroketjes (4cm) en laat deze tenminste 60 minuten afkoelen in de koelkast.
Wentel de kroketjes dan door de bloem. Verhit in een pan voldoen olie en bak de kroketjes goudbruin. Eerst laten uitlekken en dan serveren.