Chitarra met garnalen en pompoen
Ingrediënten:
500 gr spaghetti alla chitarra / maccheroni alla chitarra
700 gr garnalen
400 gr gele pompoen
2 teentjes knoflook
1 eetl peperkorrels (roze)
4 eetl witte wijn
4 eetl olijfolie
Garnering:
2 eetl peterselie, fijngesneden
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Verhit in een pan water met wat zout en kook de pasta al dente en laat het uitlekken. Snijd de pompoen in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook voor 2 minuten en verder de tenen. Voeg dan de pompoen toe en bak deze al roerend voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen.
Meng dan de wijn erdoor en bak totdat dit geabsorbeerd is. Meng dan de peperkorrels erdoor.
Meng het geheel met de spaghetti en strooi de peterselie erover en serveer.