logo

Ciceri en Tria
pasta met kikkererwten uit Salento


Ingrediënten:
350 gr griesmeel (van harde tarwe)
200 ml water
2 eetl olijfolie

450 gr kikkererwten
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
water

1 ui
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olijfolie

Bereiding:
Week de kikkererwten voor 12 uur in water. Giet af en vul de pan opnieuw en voeg de geplette knoflook en de laurier toe en kook de kikkererwten in 2 uur gaar. Pureer daarna 1/3 van de kikkererwten. Snijd de ui fijn.
Meng de griesmeel met de olie en kneed het water en langzaam door tot een homogene massa en laat het 15 minuten rusten.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de ui glazig. Dan de kikkererwten en de puree toevoegen en bak het zachtjes voor 10 minuten. Meng het zout en de peper erdoor en voeg een beetje kookvocht toe zodat het romig blijft.
Rol de pasta uit tot 1mm dikte en snijd het in stukjes van 8x1,5cm. Verhit in een pan voldoende olie en bak 1/4 van de pasta goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Verhit in een pan voldoende water en kook de overige pasta al dente. Giet daarna af en voeg het toe aan de kikkererwten.
Verdeel het over de borden en strooi de gebakken pasta erover en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 98 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4849833