Lagane e ceci
lagana met kikkererwten
Ingrediënten:
400 gr lagana (breede pasta)
250 gr kikkererwten
200 gr passata/polpa
1 laurier blad
2 teentjes knoflook
1/4 theel cayenne peper
1/2 theel peper
1 1/2 theel zout
3 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Week eerst de kikkererwten voor12 uur in water. Giet daarna af. Verhit in een pan water samen met de kikkererwten en het laurierblad en kook het voor 2 uur. Giet daarna af.
Plet de knoflook. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten en schep deze daarna uit de pan. Voeg dan de cayenne, de peper, 1/2 theel zout en de polpa toe en kook het al roerend voor 10 minuten. Voeg dan de kikkererwten toe en meng goed.
Verhit in een pan het water met het zout en kook de lagana al dente. Giet af en voeg het toe aan de kikkererwten en meng goed. Serveer.