Pasta e Fagioli
pasta met bonen
Ingrediënten:
2 eieren
100 gr farina meel
100 gr griesmeel
650 gr borlotti bonen
1 bleekselderij
1 wortel
1 ui
1 eetl tomatenpuree
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 takje rozemarijn
3 teentjes knoflook
1 laurier blad
3 eetl reuzel
3 eetl olijfolie
1500 ml water
Bereiding:
Snijd de bleekselderij, de wortel, de ui en 2 teentjes knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook samen met de bleekselderij, de wortel, de laurier en de tomatenpuree voor 3 minuten.
voeg dan de bonen, het zout en het water toe en kook het geheel voor tenminste 30 minuten. Pureer hierna de helft tot een dikke creme en voeg het weer toe en meng goed.
Meng de beide meelsoorten samen met de eieren en vorm een homogeen deeg en laat dit tenminste 45 minuten rusten. Rol de pasta daarna uit en snijd het in vierkantjes van 3x3cm. Voeg het toe aan de bonen en kook het in 4 minuten gaar.
Hak de reuzel fijn. Verhit een pan en voeg de reuzel, de rozemarijn en 1 gehakt teentje knoflook toe en bak totdat de reuzel is gesmolten. Voeg het toe aan de bonen en meng goed. Serveer.