Pizzoccheri
pasta met kool en aardappel
Ingrediënten:
400 gr boekweitmeel
100 gr bloem
275 ml water
250 gr kool
3 aardappelen
2 teentjes knoflook
200 gr boter
250 gr casera kaas
150 gr padano kaas
1 theel zout
1 theel peper
water
Bereiding:
Zeef de meel en meng het met de bloem en het water en kneed het tot een homogeen deeg. Laat het daarna 30 minuten rusten. Snijd de aardappel in blokjes en de kool in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
Rol het deeg uit in een dikte van 2mm en snijd de pizzoccheri uit het deeg (0,5x7cm).
Verhit in een pan het water met wat zout en voeg de aardappelen toe en breng aan de kook. Dan na 5 minuten de kool toevoegen . Vervolgens na 10 minuten de pasta toevoegen en kook het nog voor 4 minuten. Giet daarna af.
Schep het pasta mengsel in de schaal en wissel het af met plakjes casera kaas en geraspte padano.
Verhit in een pan de boter en de knoflook en smelt het al roerend totdat de boter hazelnootbruin is geworden. Schep de bruine boter over pasta en strooi de peper erover. Serveer.