Pasta e ceci alla toscana
Toscaanse pasta met kikkererwten soep
Ingrediënten:
150 gr tagliatelle all'uovo
200 gr kikkererwten
250 gr tomaten, gepeld
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
1 theel peper
4 eetl geraspte kaas (pecorino)
4 eetl olijfolie
water
zout
Bereiding:
Week de kikkererwten in water voor 12 uur en giet daarna af. Verhit in een pan 2000 ml water met 1 theel zout en breng aan de kook. voeg dan de kikkererwten toe en kook deze afgedekt en op laag vuur gaar.
Hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukken. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook samen met de rozemarijn voor 1 minuut. Voeg dan de tomaten toe en bak dit voor 10 minuten.
Voeg het samen met de tagliatelle toe aan de kikkererwten en kook het geheel verder gaar. Besprenkel het met de overige olie, de peper en de kaas en serveer.