Zuppa di fagioli Molisana
Soep met bonen uit Molisana
Ingrediënten:
500 gr cannellinibonen
250 gr varkensschouder
6 tomaten, gepeld
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode rawit/lombok
1 bleekselderij
3 eetl oliefolie
1/2 theel peper
1/2 theel zout
basilicum (naar smaak)
water
Bereiding:
Week de bonen eerst in water en giet daarna af. Verhit in een pan 1000 ml water en voeg de bonen toe en breng aan de kook. Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg het toe aan de bonen samen met de helft van het zout en kook het vrijwel gaar.
Snijd de ui, de knoflook, de lombok, de tomaten en de bleekselderij fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de tomaten, de bleekselderij, de basilicum, het zout en de peper toe en bak het zacht. Voeg het dan bij de bonen en laat het nog 15 minuten zachtjes sudderen. Serveer.