logo

Stracotto all'Emiliana
rundvlees in rode saus


Ingrediënten:
1000 gr rundvlees
50 gr pancetta
225 ml rode wijn
100 gr boter
2 teentjes knoflook
100 gr tomatenpuree
1000 ml runderbouillon
2 sjalotjes
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat

Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de pancetta in kleine blokjes.
Verhit in een pan de boter en bak de pancetta, de sjalotjes en de knoflook goudbruin. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de wijn, de bouillon en de tomatenpuree toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen kook het vlees op laag vuur en afgelsoten in 3 uur gaar.
Schep het vlees uit de pan en laat de saus indikken totdat het gehalveerd is. Schep de saus over het vlees en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 163 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4771840