logo

Riñones al Jerez 
Niertjes in sherrysaus


Ingrediënten:
500 gr lamsniertjes
100 gr spek
1 ui
3 teentjes knoflook
2 eetl bloem
150 ml sherry, droog
2 tomaten
1 theel tijn
1/2 theel zout
1 theel peper
2 eetl olijfolie

bereiding:
Maak de niertjes schoon en snijd deze en de spek in kleine blokjes. snijd de ui fijn en hak de tomaat fijn. Verhit in een pan de olie en bak de ui samen met het spek voor 3 minuten. Schep deze uit de pan en bak vervolgens de niertjes voor 5 minuten. Dan de ui en het spek toevoegen samen met de bloem, de sherry, de tomaat, de tijm, de peper en het zout en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de niertjes gaar zijn en de saus is ingedikt.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 27 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4777655