Bacalao con samfaina
gebakken vis met groenten saus
Ingrediënten:
500 gr kabeljauw
4 tomaten
1 aubergine
3 sjalotjes
1 rode paprika
1 groene paprika
zout
1/2 theel peper
bloem
olijfolie
Bereiding:
Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi deze met zout en laat het uitlekken. Spoel daarna af en dek droog. Snijd de paprika's in blokjes en de sjalotjes fijn. Pureer de tomaten.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten. voeg dan de aubergine en de paprika's toe en bak deze zacht. Dan de tomaten, 1/2 theel zout en de peper toevoegen en laat het zachtjes indikken.
Snijd de vis in moten en wentel deze door bloem. Verhit in een pan 4 eetl olie en bak de moten aan beide kanten bruin en gaar. Schep de saus over de vis en laat dit nog 3 minuten afgesloten zachtjes sudderen. Serveer.