Bacalao en sanfaina
kabeljauw met groenten
Ingrediënten:
4 kabeljauw filets
1 courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
1 aubergine
1 ui
3 teentjes knoflook
400 gr tomaat, ontveld
1 theel tijm
1 theel peterselie
175 ml witte wijn
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel zout
1 volle theel palmsuiker
bloem
olijfolie
Bereiding;
Snijd de courgette, de paprika's, de aubergine, de ui in kleine blokjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg de aubergine toe en strooi het zout erover. Als het goudbruin is geworden zet de aubergine apart.
Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze glazig. Dan de courgette en de paprika toevoegen en bak deze op middelhoog vuur voor 10 minuten. Voeg dan de aubergine toe en meng goed. Dan de wijn toevoegen en bak voor 3 minuten totdat de alcohol is verdampt.
Dan de tomaten, de tijm, de peterselie, de peper en de palmsuiker toe en bak het afgesloten voor 10 minuten.
Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de vis aan elke zijde voor 3 minuten. Voeg de vis dan toe aan de groenten en bak het nog voor 5-7 minuten. Serveer.