Marmitako de bacalao
kabeljauw met paprika
Ingrediënten:
2 kabeljauw filets
1 1/2 rode paprika
1 1/2 groene paprika
3 aardappelen
1000 ml visbouillon
1 gele ui
3 teentjes knoflook
400 gr passata/polpa
2 laurier blaadjes
2 theel paprikapoeder
1/2 theel zout
olijfolie
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de paprika's in blokjes. Pureer de aardappelen. Snijd de vis in moten.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak deze op middelhoog vuur voor 5 minuten.
Dan de paprikapoeder, de laurier en de passata toevoegen en meng goed. Voeg dan de aardappelen en de bouillon toe en kook het afgesloten voor 20 minuten. Voeg dan de vis toe en kook het op laag vuur en afgesloten voor 12 minuten totdat de vis gaar is geworden. Serveer.