Lomo de cerdo al horno
varkensvlees uit de oven
Ingrediënten:
500 gr varkensrollade
4 kruidnagels
5 blaadjes salie
2 takjes rozemarijn
1/2 theel zout
1 theel peper
3 eetl olie
4 eetl witte wijn
400 ml vleesbouillon
50 gr boter
2 eetl honing/marmelade
Bereiding:
Meng de olie met het zout en de peper en wrijf hiermee het vlees in. Steek de kruidnagels, de salie en de rozemarijn in het vlees.
Verhit in een pan de boter en bak het vlees in 8 minuten rondom bruin en schep het dan in een ovenschaal. Dan de bouillon en de wijn toevoegen en bak het in de oven op 160 gr in 30 minuten gaar. Regelmatig besprenkelen met het bakvocht.
Laat het vlees daarna rusten en wrijf het in met de honing/marmelade en snijd het dan in dikke plakken. Serveer.