logo

Recente Reacties

Biber Ve Patlican Dolmasi
Gevulde pepers en tomaten


Ingrediënten:
4 vleestomaten
4 groene Griekse/Turkse pepers
75 gr rijst
5 eetl boter
5 sjalotten
3 eetl peterselie
450 gr rundergehakt
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel kruizemunt
125 ml rode wijn
75 gr paneermeel
2 eetl parmezaanse kaas
2 aardappelen
1 eetl olijfolie
225 gr tomatenpuree
zout
1000 ml water

Bereiding:
Snijd 1 ui fijn en 1 ui in dunne plakjes. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Snijd een topje van de tomaten en de pepers af maar bewaar deze. Hol de tomaten uit en snijd het vruchtvlees klein. Strooi wat zout in de tomaten en zet deze ondersteboven weg om het vocht uit de tomaten te laten trekken. Ontpit de pepers en kook deze voor 5 minuten in het water. Koel daarna de pepers af en laat deze uitlekken. Kook vervolgens de rijst in 100 ml water halgaar en totdat de rijst het water heeft opgenomen.
Verhit in een pan de boter en fruit hierin de sjalotten met de peterselie. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Vervolgens de tomatenpulp, de rijst, de kruizemunt, het zout en peper en de wijn toevoegen en laat het geheel 20 minuten sudderen.
Vul de pepers en de tomaten met het mengsel en bestrooi deze met de paneermeel en de kaas en plaats de afgesneden topjes weer terug. Meng de olie met de tomatenpuree en giet deze bij de pepers en de tomaten.
Bak de pepers in 30 minuten en de tomaten in 15 minuten gaar is een oven op 220 gr.

Add comment

Submit

Who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4886063