Kiymali Sarma
Gevulde wijnbladeren met gehakt
Ingrediënten:
30 verse wijnbladeren
6 sjalotten
350 gr kalfsgehakt
150 gr rijst
1 theel muntblaadjes
2 theel peterselie
1/8 theel kaneel
zout en peper naar smaak
2 eetl olijfolie
kippenbouillon
1 citroen (sap)
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn en week de rijst voor 5 minuten in kokend water en laat deze daarna uitlekken. Hak de peterselie en de muntblaadjes fijn. Maak de wijnbladeren schoon door deze goed onder stromend water af te spoelen. Meng het gehakt met de sjalotten, de munt, de peterselie, de rijst, het kaneel, het zout en de peper en de olijfolie goed door elkaar totdat er een homogene massa is gevormd. Neem 1 eetl van het mengsel en vorm hiervan een ovaal balletje. Leg het balletje op het druivenblad en vorm hiervan een pakketje. Herhaal dit totdat het mengsel op is.
Bedek de pakketjes met de overgebleven wijnbladeren in een vuurvaste schaal en vul dit met de bouillon tot de bladeren net onderstaan en besprenkel het met het citroensap. Verzwaar de massa met een deksel of een bord. Breng de bouillon aan de kook en laat het geheel verder voor 60 minuten zachtjes sudderen. Dan de pakketjes laten afkoelen en serveer het koud.