logo

Recente Reacties

Zeytinyagli Yaprak Dolmasi
gevulde druivenbladeren


Ingrediënten;
1 blikje druivenbladeren
50 gr krenten
5 sjalotten
150 ml olijfolie
225 gr rijst
100 gr pijnboompitten
1 theel kaneel
zout en peper naar smaak
2 eetl peterselie
1 citroen
400 ml water
warm water

Bereiding:
Week eerst de druivenbladeren en de krenten apart in warm water. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een pan de helft van de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de krenten, de rijst, de kaneel, peper en zout, de peterselie en de pijnboompitten en bak dit nog 1 minuut. Dan de helft van het water toevoegen en kook de rijst in 35 minuten gaar en laat het mengsel afkoelen.
Schep op elk druivenblad een eetl van het rijstmengsel en vouw het dicht als een rolletje. Leg alle rolletjes in een pan. Snijd de citroen in plakjes en leg deze op de rolletjes. Giet de rest van de olijfolie over de rolletjes en dan langzaam de andere helft van het water toevoegen. Vervolgens nog bestrooien met zout en kook de gevulde rolletjes zachtjes in 20 minuten gaar. Koud serveren.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 77 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4886098