Karidali pilav
pilav met garnalen
Ingrediënten:
4 eetl boter
500 gr grote garnalen
1/4 theel zout
2 uien
2 teentjes knoflook
4 tomaten
2 eetl selderijblaadjes, gehakt
1/8 theel saffraan
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
1/8 theel suiker
250 gr rijst
500 ml visbouillon,
garnering:
schijfjes citroen
peterselie, gehakt
Bereiding:
Snijd de knoflook en de uien fijn. Pel de tomaten en snijd deze in dunne plakjes. Verhit in een pan de boter en sauteer de garnalen voor 3 minuten. Schep uit de pan en bestrooi de garnalen met zout. Voeg de uien en de knoflook toe en bak deze 3 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vocht is opgenomen. Leg de garnalen er bovenop en laat het nog 15 minuten zachtjes sudderen. Garneer het met de citroen en de peterselie en serveer.