logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Miang Kham
naar eigen smaak samengestelde pakketjes met een lekkere saus
Ingrediënten:
betal-noot bladeren (cha-phloo)
of anders sla of spinazie/kangkung bladeren

Ingrediënten vulling:
175 gr geraspte kokos
2 limoenen
4 sjalotten
100 gr pinda's
6 eetl gedroogde garnalen
5 rode rawits
8 cm gember (jahe/djahé)

ingrediënten saus:
1 eetl trasi bakar
4 cm laos
75 gr geraspte kokos
125 gr kleine gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
250 gr gula jawa (palmsuiker)
2 eetl suiker
zout naar smaak
350 ml water

bereiding vulling:
Snijd de limoenen in kleine stukjes. Snijd de sjalotten en de lomboks fijn en rasp de gember. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Schep alle ingrediënten apart in kommetjes.

bereiding saus:
Rooster de laos boven een houtskoolvuurtje totdat de geur vrijkomt. Snijd de laos dan fijn. Rasp de gember en snijd de sjalotten fijn. rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Wrijf of maal de sjalotten, de laos, de trasi, de gember, de garnalen, de kokos fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de pasta, de palmsuiker en de suiker toe en laat het zachtjes inkoken totdat er nog 225 ml over is. Meng dan het zout erdoor. Giet de saus over in een kom.

Hoe te serveren
Neem een blad en vouw het als een beginnend pakketje en schep daar 1 theel kokos op. Vervolgens kleine beetjes van de andere vullingen toevoegen en daarover wat saus. Vouw het dicht en eet het lekker op.

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148074