Telor Bumbu Kacang
eieren in een pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
100 gr pinda's, gebakken
3 sjalotjes
2 salam blaadjes
1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
2 eetl olie
olie (alternatief)
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 kleine tomaat
2 cm kunyit
2 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Alternatief: verhit in een pan voldoende olie en frituur de eieren goudbruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer de pinda's en snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de pinda's toe en meng goed. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Meng de eieren door de saus en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pekingeend
- Ayam Masak Tauco - gebakken kip in gele bonen saus
- Sepat Ayam - kip met mango uit Nusa Tenggara Barat
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Udang terung medan - gebakken garnalen met aubergine
- Tempe Kuah Santen - tempe met garnalen in een kokosmelksaus
- Babi Tulang Cin - spare ribs uit Borneo
- Ayam Pekalongan - kip uit Pekalongan (midden Java)
- Oseng-Oseng Ati Ampela - kruidig gestoofde kip
- Bacem Asam Pedas - pittig gestoofde gebakken kip
Recente Reacties
Sambal ebbie
2 weeks agoZeer goed recept Ebbie sambalXian Bing - 馅饼 - gevulde deeg pasteitjes
1 month agoZou je voor mij een goed recept hebben om saté te kunnen makenSoto Ayam - indische kippensoep
3 months agoBeste Kokkie, Fantastisch deze heerlijke Soto Ajam. Een variatie op een eeuwenoud recept. Mag ik dat ...Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
3 months agoGoedenavond kokkie, Dank u wel voor de heerlijke recepten! Jammer dat ik uw site en boeken nu pas ...Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
3 months agoHoeveel Laos gaat er in de SG ati?