Geotjeori 겉절이
kimchi salade met paksoy
Ingrediënten:
450 gr baby paksoy (bok choy)
1 eetl zout
1/2 rode ui
2 bosuitjes
ingrediënten marinade:
2 eetl gochugaru (rode peper vlokken)
1 eetl vissaus
1 theel saeujeot (gezouten garnalen)
1 theel sesamolie
1/2 theel sesam zaad
2 theel palmsuiker
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
Bereiding:
Maak de paksoy schoon en snijd de harde onderkant eraf. Leg de paksoy in een kom en bestrooi deze gelijkmatig met het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Spoel de paksoy daarna goed af en laat uitlekken.
Snijde de ui in dunne plakjes, de bosuitjes in grove stukjes, hak de saeujeot en de knoflook fijn en rasp de jahe.
Meng de ingrediënten voor de marinade samen met de bosuitjes en de ui en schep dit gelijkmatig door de paksoy.