Pasta 'ncasciata
Siciliaanse pasta uit de oven
Ingrediënten:
350 gr macaroni
2 eieren, hardgekookt
1 ronde paarse aubergine
100 gr salami
100 gr caciocavallo kaas
3 eetl caciocavallo kaas, geraspt
2 teentjes knoflook
400 gr passata/polpa
zout
1/2 theel zout
1/2 theel peper
5-7 basilicum blaadjes
paneermeel
olijfolie
water
Bereiding:
Schil de aubergine en snijd deze in stukken. Bestrooi de stukken met zout en laat het 1 uur uitlekken in een vergiet. Snijd de eieren in stukjes. Snijd de salami in kleine blokjes. Snijd de kaas in kleine blokjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de aubergine goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Snijd de knoflook doormidden. Verhit in een pan wat olie en bak de knoflook goudbruin en schep het uit de pan. Voeg dan de passata toe gevolgd door het zout, de peper en de basilicum en kook het voor 20 minuten op laag vuur.
Verhit in een pan water en kook de macaroni halfgaar en giet af. Meng dit in een kom met de saus, de aubergine, de salami, de kaas en de eieren.
Vet een ovenschaal in en bestrooi dit met paneermeel. Voeg dan het macaroni mengsel toe en bestrooi het met paneermeel en de geraspte kaas. Bak het daarna in een oven voor 25 minuten op 180gr. Serveer.