Zoeken
Laatst gelezen
- Chanfaina - stoofpot van lamsvlees
- Spetzofai - worstjes met paprika's
- Gigantes me Petimezi - gekruide grote bonen
- Spanakopita me Feta - taart van spinazie met feta
- Pannocchie all’agro - kreeftjes met saus uit Molise
- Pollo en escabeche con vino blanco - met wijn ingelegde kip
- Coniglio all’ischitana - konijn uit Ischia (Napels)
Sitemap
- Uncategorised
- Voorgerechten
- Polpette di melanzane - aubergine balletjes met kaas
- Bresaola al limone - plakjes vlees met citroensaus
- Frittelle di fontina - gebakken kaasrolletjes
- Sarde in Saor - gefrituurde sardines met rozijnen
- Strangolapreti - spinazieballetjes met kaas
- Tartara di tonno e spada su briciole di panettone - Tartaartje van tonijn en zwaardvis
- Funghi alla Trapanese - Gevulde champignons
- Frittata al tartufo - Omelet met truffel
- Bruschette
- Canederli
- Carciofi ripieni
- Pomodori al tonno
- Prosciutto e melone
- Scrippelle
- Carote al rafano
- Carpaccio di Cipriani
- Courgette fritti
- Verdure al'acciugata
- Smacafan
- Schiacciata al rosmarino
- Melanzane alla Calabrese
- Funghi ripieni
- Peperoni alle acciughe
- Malfatti di ricotta
- Bruschetta al pomodoro - geroosterd brood met tomaat
- Bagna Calda
- Arancini di Riso e Ricotta - gefrituurde gevulde rijstballetjes
- Arancini di Riso e Ricotta
- Soepen
- Zuppa di legumi e cicoria - bonensoep met cichorei/witlof
- Quadrucci e piselli in brodo - eierpasta met erwten in bouillon
- Mageiritsa - Griekse paassoep met lamsvlees
- Scafata - soep van tuinbonen met groenten
- Minestra di cavolo nero e fagioli cannellini - soep van cavolo nero en cannellinibonen
- Garmugia - gekruide soep met gehakt en groenten
- Zuppa di cavolo nero - palmkool soep
- Pasta e ceci alla toscana - Toscaanse pasta met kikkererwten soep
- Minestra di lenticchie - dikke kruidige linzensoep
- Stracciatella alla maggiorana - eiersliertjes soep
- Zuppa di fagioli Molisana - Soep met bonen uit Molisana
- Zuppa di ortiche e d'orzo - Brandnetel soep met gerst
- Zuppa Pavese
- Burrida - vissoep
- Caciucco alla Livornese
- Minestra di farro alla San Nicola
- Sagne e cicerchie
- Zuppa di lenticchie - linzensoep
- Ribollita
- Pasta
- Spaghetti alla pantesca - pasta met kappertjes, ansjovis en tomaatjes
- Spaghetti alla corte d'assise - spaghetti in een pittige Calabrische tomatensaus
- Pasta con le fave alla siciliana - Siciliaanse pasta met tuinbonen
- Fileja alla 'nduja - pasta uit Calabrië
- Maccheroni alla molisana - macaroni uit Molise
- Spaghetti con colatura di alici, limone e nocciole - spaghetti met noten
- Pasta fredda salmone e zucchine - pasta met zalm en courgette
- Pasta asparagi e speck - Pasta met asperges en spek
- Ciceri en Tria - pasta met kikkererwten uit Salento
- Maccheroni alla chitarra con polpette - Maccheroni alla chitarra met gehaktballetjes
- Lagane e ceci - lagana met kikkererwten
- Pasta alla sorrentina - gegratineerde pasta uit de oven
- Laganedde con funghi e salsiccia - Laganedde met champignons en worst
- Pasta alla puttanesca - pasta met kappertjes, olijven en tomaat
- Fusilli alla vesuviana - gegratineerde fusilli pasta
- Spaghetti all'aragosta - Spaghetti met kreeft
- Patellette - pasta driehoekjes met pancetta
- Tagliolini alla liquirizia, cime di rapa e ricotta - pasta met raapstelen en ricotta
- Gramigna alla salsiccia - pasta met een ragout van worst
- Bigoli in salsa d'acciughe - spaghetti in een romige ansjovissaus
- Fileja alla 'nduja - pasta met worst
- Maltagliati alla salsiccia - pasta met vleessaus
- Pisarei e fasò - pasta met tomatenbonensaus
- Gnocchi di ricotta e spinaci - gnocchi met spinazie en ricotta
- Pasta 'ncasciata - Siciliaanse pasta uit de oven
- Penne con orata, zucchine e pomodorini - penne met vis en tomaatjes
- Fusilli al ferretto con cacioricotta e peperoni - dunne fusilli met kaas en pepers
- Penne alla provola - penne met tomaat en kaas
- Spätzle agli spinaci - Spätzle met spinazie
- Orecchiette con cime di rapa - pasta met raapstelen
- Spaghetti all'assassina - pittige spaghetti uit Bari
- Pizzoccheri - pasta met kool en aardappel
- Cavatelli e broccoletti - pasta met broccoli
- Fusilli con la mollica - fusilli met paneermeel en kaas
- Tortellini al pomodoro - tortellini in tomatensaus
- Fregula con arselle - fregula met venusschelpen
- Spaghetti con il rancetto - spaghetti met spek en tomaat
- Umbricelli alla nursina - pasta met kaas en gehakt
- Sagne chietine - ruitjes pasta met tomatensaus
- Pasta con gli asparagi - pasta met asperges
- Pici all’etrusca - pasta met ei
- Spaghetti con le arselle - spaghetti met venusschelpen/kokkels
- Pici alle briciole - pittige pasta met kruimels
- Paccheri al sugo di calamari - pasta met calamaresaus
- Tagliatelle alla bolognese - eierpasta met bolognese saus
- Penne all'arrabbiata - penne met een tomatensaus
- Pasta e Fagioli - pasta met bonen
- Stroncatura calabrese con acciughe - pasta met ansjovis
- Spaghetti alla carrettiera - Spaghetti met kaas
- Spaghetti alla Napoletana - spaghetti uit Napels
- Spaghetti alla puttanesca
- Pasta alla Norma - penne met aubergine en ricotta
- Spaghetti con la bottarga - Spaghetti met gedroogd viskuit
- Strascinati alla menta - Strascinati met munt
- Spaghetti alle vongole - Spaghetti met venusschelpen
- Maccheroni alla chitarra con agnello stufato - Maccoroni met lamsvlees
- Penne alla ricotta - Penne met ricotta en artisjokken
- Tagliatelle con tartufi - Tagliatelle met truffels
- Chitarra met garnalen en pompoen
- Creoli alla Molisana - Pasta met spek
- Bucatini all'Amatriciana - pasta met spek
- Tucatini met Carbonara-saus
- Risotto al Chianti
- Risotto alla Milanese
- Risotto con asparagi
- risotto giallo con braciole - Risotto met saffraan en lamskoteletjes
- Bigoli al tartufo nero
- Creoli alla Molisana
- Pansoti
- Conchiglione - gevulde pastaschelpen
- Carbonada
- Rigatoni alla Toranese
- Spaghetti aglio, olio e peperoncini
- Spaghetti al Ranceto
- Spaghetti all'astice
- Fusilli alla Carbonara
- Torta di riso e spinaci
- Cannelloni alla Laziale
- Tagliolini alla carbonara
- Vlees
- Costine cotte nel brodo di polenta - varkensvlees uit de oven
- Cassoeula - stoofpot van varkensvlees met kool
- Coniglio all’ischitana - konijn uit Ischia (Napels)
- Oca arrosto - geroosterde gans
- Faraona ai porcini - Parelhoen met eekhoorntjesbrood
- Zuppa di gulasch - goulash uit Trentino
- Stufato d'agnello - lamsvlees met aardappel
- Cotoletta alla milanese - Milanese kotelet
- Coniglio arrotolato - rollade van konijn
- Fegato nella rete - geroosterde gekruide lever
- Capriolo alla salsa di mirtilli - hertenvlees met bosbessensaus
- Abbacchio alla romana - gekruid lamsvlees uit de oven
- Pollo in potacchio - in wijn gesmoorde kip
- Trippa alla romana - rumen op Romeinse wijze
- Abbacchio al forno - lamsvlees uit de oven
- Abbacchio alla romana - gekruid gestoofd lamsvlees
- Agnello alla maremmana - lamsvlees uit Maremmana
- Agnello e cicoria - lamsvlees met cichorei
- Rotolini piccanti - gekruide rolletjes vlees
- Gallo in umido - gestoofde kip in saus
- Falsomagro - gevulde rollade
- Spezzatino al Barolo - stoofpot van rundvlees met wijn
- Coniglio all'aceto - gestoofd gemarineerd konijn
- Agnello cacio e uova - lamsvlees met ei en kaas
- Tacchina alla canzanese - kalkoen uit de oven
- Cosciotti d’agnello marinati - lamsbout uit de oven
- Spezzatino di pecora - stoofpotje van lamsvlees
- Involtini alla perugina - gevulde rundvlees rolletjes
- Fagiano in salmì alla toscana - fazant op Toscaanse wijze
- Piccioni alla ghiotta - gegrilde duif met saus
- Agnello alle erbe aromatiche - Lamsvlees met aromatische kruiden
- Bombette pugliesi - gevulde varkensvlees rolletjes
- Camoscio in civé - gestoofd vlees in kruidige saus
- Agnello alla lucana - lamsvlees met tomaat en aardappel
- Maiale ai peperoncini sott'aceto - varkensvlees met ingemaakte lomboks
- Arrosticini - sate van lamsvlees
- Maiale in padella - gebakken varkensribbetjes
- Coniglio in porchetta - gestoofd konijn met ham
- Arista al finocchio - varkensgebraad met venkel
- Costata di manzo alla fiorentina - Florentijns geroosterd rib-eye
- Arista al forno - Florentijns varkensgebraad uit de oven
- Costolette alla Valdostana - kalfskoteletten met kaas
- Scaloppini cu marsala - Kalfsschnitzels in marsala
- Stracotto all'Emiliana - rundvlees in rode saus
- Coniglio con olive taggasche - gestoofde konijn met olijven
- Brovada e muset - Varkensworsten met witte kool
- Tournedos Rossini - tournedos met ganzenlever en truffel
- Vitello alla senape - Kalfsvlees met mosterd
- Vitello all'arancia - Kalfsvlees met sinaasappel
- Tournedos di manzo al pepe rosa
- Stracotto all'Emiliana - rundvlees met rode wijnsaus
- Stracotto al Barolo - rundvlees in wijnsaus
- Spiedini misti di Spoleto - Vleesspiesjes uit Spoleto
- Spezzatino di maiale
- Scaloppine al marsala - Kalkoen met marsala
- Scaloppine al marsala - Kalkoen- of kippefilet met marsala
- Saltimbocca alla Romana
- Pollo al petacchio
- Pignata di pecora
- Piccata al Marsala - vlees in marsalasaus
- Piccata al Marsala
- Ossobuco
- Luganega al vino bianco
- Lepre in salmì - gestoofde haas in saus
- Lamsschenkels met artichokken 2
- lamsschenkels met artichokken
- Involtini al sugo - Kalfsrolletjes met saus
- Grigliata di Cervo
- Fritto misto alla Fiorentina
- Filetto di maiale al Chianti - Varkensvlees met Chianti
- Fegato alla Veneziana
- Costolette d’agnello alla Cosentina
- Cosciotto di agnello alle erbe - Lamsbout met kruiden
- Coniglio al limone - Konijn met citroen
- Coniglio ai capperi - Konijn met kappertjes
- Brasato al barolo
- Bollito misto
- Bistecche alla contadina
- Bistecche alla cipolla - biefstuk met ui
- Bistecche all'arrabbiata
- Agnello in fricassea
- Agnello con le olive - lamsvlees met olijven
- Agnello alla molisana
- Agnello al finocchietto
- Agnello al cren
- Vis
- Orata al cartoccio - zeebrasem uit de oven
- Pannocchie all’agro - kreeftjes met saus uit Molise
- Baccalà alla vicentina - kabeljauw in Vicenza-stijl
- Baccalà alla livornese - kabeljauw op Toscaanse wijze
- Capitone - gebakken paling uit de oven
- Baccalà alla triestina - kabeljauw met aardappel
- Orata all'acqua pazza - zeebrasem met tomaat
- Scampi in bùzara - garnalen in wijn-tomatensaus
- Polpo alla Luciana - gestoofde octopus in tomatensaus
- Tinche al forno - gebakken zeelt uit de oven
- Baccalà con peperoni - kabeljauw met lomboks
- Trote in carpione - forel in het zuur
- Stoccafisso all'anconetana - gestoofde vis met aardappel en tomaat
- Baccalà arrosto - geroosterde kabeljauw
- Baccalà con cipolle - gestoofde kabeljauw met ui
- Pancotto di Viareggio - schelpdieren in tomatensaus
- Triglie alla livornese - gestoofde vis in tomatensaus
- Tiella alla Barese - Stoofpotje met mosselen en rijst
- Anguilla Al Ferri - gegrilde paling
- Trota alla panna acida - Forel in zure roomsaus
- Triglie alla ligure - ovengebakken rode ponen uit Ligure
- Trota alla Valdostana - forel
- Triglie alla ligure - rode poon uit de oven
- Teglia di pesce spada
- Spigola al sale
- Seppie ripiene con piselli - gevulde inktvis met erwten
- Sauté di Vongole - gebakken mosselen
- Sarde a Beccaficu
- Pesce spada o Tonno alla marinara
- Pesce spada alla siciliana - siciliaanse zwaardvis
- Gegrilde zwaardvis zoals in Palermo
- Brodetto di San Benedetto del Tronto
- Alici fritti - gebakken ansjovis
- Groenten
- Patate alla marinara - gegratineerde aardappelen
- Funghi trifolati - gebakken paddenstoelen
- Pasticcio di bietole e patate - snijbiet met aardappel taart
- Polpette di melanzane - gehaktballetjes van aubergine
- Parmigiana in padella - aubergine met mozzeralla en parmezaan
- Zucchine alla scapece - gebakken gemarineerde courgette
- Vignarola - gemengde lente groenten uit Lazio
- Insalata pantesca - gemengde salade uit Pantelleria
- Spinaci alla genovese - gestoofde spinazie met rozijnen
- Funghi alla graticola - gegrilde paddenstoelen
- Soufico - ovengebakken gemengde groenten
- Insalata di fagiolini alla ligure - sperziebonen salade
- Canazzo - aardappelen met paprika en tomaat
- Peperoni ammollicati - gebakken paprika met kappertjes en kaas
- Rape e fagioli - gesmoorde rapen en bonen
- Finocchi in padella - gebakken venkel met walnoot en parmezaan
- Cavolfiori in umido - gestoofde bloemkool
- Panzanella - salade met brood
- Cavolo cappuccio in umido alla siciliana - Siciliaanse gestoofde kool
- Carciofi alla napoletana - artisjokken op Napolitaanse wijze
- Salicornia in padella - gebakken zeekraal
- Insalata di scarola e speck - andijvie salade met bacon en ei
- Carciofi al funghetto - gebakken artisjokken
- Teste di funghi in cartoccio
- rovada e muset - kool met worst
- Purea di fave
- Pomodori Arrosti
- Pomodori alle erbe
- Peperoncini al filetto
- Peperonata
- Patate con diavolicchio - koude aardappelsalade
- Patate al forno
- Mesciua
- Melanzane ripiene
- Melanzane alla mozzarella
- Involtini di melanzane
- Funghi alla Trapanese
- Frico con patate
- Fonduta
- Cipolle ripiene al prosciutto
- Cavolfiore alla pizzaiola - Bloemkool alla pizzaiola
- Carciofi alla romana
- Caponata
- Broccoletti alla romana - broccoli op zijn Romeins
- Asparagi in salsa bolzanina
- Asparagi alle uova - asperges met ei
- Overige
- Torta salata di borragine - hartige taart met komkommerkruid
- Torta di uova e carciofi - Toscaanse artisjok en eiertaart
- Sugo alle melanzane - auberginesaus
- Uova strapazzate con asparagi - Roerei met asperges
- Frittelle di San Martino - beignets met rozijnen en venkel
- Rafanata - omelet van mierikswortel en aardappel
- Ragù alla bolognese - bolognesesaus
- Salsa Rossa
- Salsa di noci
- Pesto alla Genovese
- Mostarda d'uva
- Bagnet verde
- Soep
- Portsi - groentesoep met bietjes
- Trahanosoupa me Thalassina - trahana soep met zeevruchten
- Avgolemono me Kroko kai Kritharaki - avgolemono soep met saffraan
- Protoyiahni - kippensoep met eiermie
- Revithada Fournisto - soep van kikkererwten uit de oven
- Fasolada - bonen soep
- Soupa apo Fava me Pasto Hoirino - romige erwten soep
- Kastanosoupa - soep van kastanjes en groenten
- Selinoriza Soupa - knolselderij soep met ouzo
- Kremithosoupa - uiensoep
- Zoumos Arnio - gevulde vleessoep
- Trahanosoupa me Hoirino - trahana soep met varkensvlees
- Trahanosoupa Paradosiaki - trahana soep
- Ikariotiki Fasolada - witte bonen soep
- Aiga Vrasti - soep met lamsvlees
- Fakes me Faskomilo - pittige linzensoep
- Soupa me Koukia - soep van fava bonen
- Matsi me Gala - melksoep
- Tsorvas - soep van snijbiet met mais
- Hilos me Tomata kai Velanidia - tomatensoep met eikels
- Psarosoupa me Trahana - vissoep met trahana
- Kakavia me Bakaliaro - gezouten kabeljauw soep
- Psarosoupa Avgolemono - vissoep met avgolemono
- Mayiritsa - paassoep
- Kotosoupa avgolemono - kippensoep met ei-citroensaus
- Koto soepa - Kippensoep
- Fasolja Soepa - Witte Bonensoep
- Fakes Soepa - linzensoep
- Fakes - linzensoep
- Garnalensoep
- Fava - erwtensoep
- Patsas - lamssoep
- Kakavia - vissoep
- Fasolatha - witte bonen soep
- Soupa lacana - koolsoep
- Tomato Supa - tomatensoep
- Kastano soupa - kastanjesoep
- Voorgerechten
- Kotopoulo Keftedes - gehaktballetjes van kip uit de oven
- Prasotiganites - beignets van prei
- Pseftokeftedes me Karydia - beignets met walnoten
- Karotokeftedes / pseftokeftedes - wortel beignets
- Ankináraskeftedes - artisjokken beignets
- Melitzanokeftedes - aubergine beignets
- Tomatokeftedes me Mpakaliaro - tomaten beignets met kabeljauw
- Tomatokeftedes - tomaten beignets
- Dolmades me manitária kai pligouri - gevulde wijnbladeren
- Dolmades me koukia kai pligouri - gevulde wijnbladeren
- Feta Psiti - gegrilde feta met kruiden en honing
- Elies Psites sto Tigani me Portokali kai Myrodika - geroosterde olijven, sinaasappel en kruiden
- Tzatziki - yoghurt met knoflook en augurk
- Taramosalata - romige dip van viskuit
- Taramosalata me Avokanto - romige dip van viskuit met avocado
- Sikotakia Tiganita - gebakken lever
- Keftethakia - gehaktballetjes
- Bourekakia me Kreas - gevulde gehakt driehoekjes
- Omeleta me Karonoi - omelet met lente-ui
- Patatokeftedes - aardappel-kaas kroketjes
- Tzatziki - yoghurt met knoflook
- Tyropita - kaaspasteitjes
- Tonosalata - tonijnsalade
- Tiropitta - kaastaart
- Tirakia Tighanita - Kaasballetjes
- Spanakopita - spinazietaart
- Sirena na skara - geroosterde kaas
- Saganaki - gebakken feta
- Maridhes tighanites - Gefrituurde sardientjes
- Kochilia Elinika - St-Jacobs-schelp
- Kefalotiri sachanakji - Gebakken kaas
- Kalamarakja - gebakken pijlinktvisjes
- Gevulde nectarines met forel
- Gemarineerde feta
- Garidhes Saganaki - Gegratineerde garnalen in tomaten-roomsaus
- Feta Me Ntomata - fetakaas met tomaat
- Dolmathakia me kima - Gevulde wijnbladeren met gehakt
- Dolmades - gevulde wijnbladeren
- Dolmadákia mé rizi - Druivenbladeren gevuld met rijst
- Dolmadakia - gevulde wijnbladeren
- Courgettekoekjes in tomatencoulis
- Charides - Garnalen
- Bifteki - gehaktballetjes met feta
- Avgha vrasta me jemisi - gevulde eieren uit Cyprus
- Avga sto fourno - eieren uit de oven
- Artisjokken met dipsausjes
- Afchá se Domátes - Eieren en tomaat
- Salades
- Mountzentra - salada van linzen met pasta
- Kalokairini Makaronada - pasta met pesto salade
- Avgosalata me Feta - eiersalade met feta
- Patatosalata me Sardeles - aardappelsalade met sardines
- Salata apo Psito Kremmydi - gegrilde uien salade
- Ntakos me Milo - beschuit met appel en tomaat
- Paximadia me Ahino kai Tomata - beschuit met zee-egel en tomaat
- Mavromatika Salata me Spanaki - salade van oogbonen met spinazie
- Horiatiki Salata - dorpssalade (Griekse salade)
- Trimmeni Salata me Ntresingk Yiaourtiou - gemengde salade met yoghurt dressing
- Salata apo Kolokythaki kai Tomata - salade van courgette en tomaat
- Salata me Keil, Milo kai Feta - salade van boerenkool met appel
- Salata me Spanaki, Kankiofoles kai Feta - salade van spinazie met aardpeer
- Spanaki Salata me Portokali - spinazie salade
- Roka Salata me Ksera Syka - rucola salade met vijgen
- Kolokithakia Vrasti Salata - salade van snijbiet met courgette
- Xera Koukia Salata - fava bonen salade
- Roka Salata me Koukia - rucola salade met munt en bonen
- Koukia Salata me Maratho - salade met fava bonen en venkel
- Fakes Salata me Maratho - salade met linzen en venkel
- Prasosalata me Loupina kai Kapari - salade van prei en lupine bonen
- Maroulosalata me Loupina - salade met lupine bonen
- Mavromatika Salata - zwarte oogbonen salade
- Fasolakia - bonen salade
- Ellinikí saláta - Griekse salade
- Ntomatosaláta me píta - tomatensalade met pita broodjes
- Kariotiki Patatosalata - aardappel salade
- Salata me Glykopatates kai Roka - salade van zoete aardappel met rucola
- Salata me Kolokasi - taro salade
- Salata me Glistrida kai Elies - salade van postelein met olijven
- Lahanosalata - kool salade
- Anoixiatiki Maroulosalata - salade
- Salata me Marouli kai Tsagala - salade met amandelen
- Sfouggato - groenten met viskuit
- Xoriatiki - boerensalade
- Sparangja Salata - Aspergesalade
- Spanakoriso - rijst met spinazie salade
- Salata Angouri - Komkommersalade
- Pantzária Saláta - Bieten salade
- Pandsari Salata - Rode bietensalade
- Melitzano Saláta - Aubergine salade
- Lachano Aspro - Witte kool salade
- Húmus Mé Tachíni - Kikkererwten salade van Cyprus
- Fasolákia Mavromátika Saláta - Zwarte erwten salade
- Choriatiki - Griekse boerensalade
- Bamies Kries - Okrasalade
- Angináres Saláta - Artisjokken salade
- Vlees
- Spetzofai - worstjes met paprika's
- Kokinisto - runderstoofpot in een rode saus
- Kalogeros - kalfsvlees met aubergine en kaas
- Kontosouvli - Griekse sate spies
- Exohiko me Hoirino - varkensvlees uit de oven
- Arnisio Mpouto - geroosterde lamsbout
- Psito Arnaki - gevulde lamsbout
- Mpouti Arnisio me xinomavro - lamsbout met wijn uit de oven
- Kotsi me Revithia - lamsvlees uit de oven
- Fterougies me Ouzo - geroosterde gemarineerde kippenvleugels
- Kotopoulo Psimmeno - gemarineerde geroosterde kip
- Kotopoulo Psito me Haloumi - geroosterde kip met haloumi
- Sartsa - parelhoender met tomaten en kaas
- Psito Kotopoulo Yemisto - gevulde geroosterde kip
- Yemisto Kotopoulo - gevulde kip
- Bekri Meze - varkensvlees met kruiden
- Yemista Loukanika - gevulde saucijzen
- Keftedes - gehaktballetjes
- Arnisia Paidakia - geroosterde lamskoteletjes
- Kouneli Stifado - stoofpotje van konijn
- Kotopoulo Yiahni me Bamiyes - kip met okra in tomatensaus
- Kokoras Krasatos - haan/kip gestoofd in wijn
- Kotopoulo Stifado - stoofpotje van kip
- Hoirino me Kolokasi - varkensvlees met taro
- Pikti - kopkaas
- Hoiromeri - varkensvlees met venkel
- Katsikaki - stoofpotje van lamsvlees
- Katsikaki me Yiaourtato Avgolemono - lamsvlees met yoghurt avgolemono
- Katsikaki Riganato - lamsvlees uit de oven
- Tsorvas me Pligouri - stoofpotje van lamsvlees met bulgur
- Katsikaki Kokkinisto me Zymarika - lamsvlees met pasta
- Hoirino Mageiremeno me Lahanides - stoofpot van varkensvlees met bladkool
- Katsikaki sto Tsikali me Maratho - gestoofd lamsvlees met venkel
- Soutzoukakia Smyrneika - gehaktballetjes in een tomaten-kaneel saus
- Spetsofai - pittige worst met gekleurde paprika
- Kotópoulo stin tserépi - gestoofde kip met aardappel en tomaat
- Kotopoulo Stifado - gestoofde kip in saus
- Giouvetsi - rundvlees met kritharaki
- Chirino me kidonia - varkensvlees met kweepeer
- Tigania - varkensvlees met rode wijnsaus
- Chirino Skordato - varkensvlees met mosterd
- Stifado - stoofschotel met rundvlees
- Souvlakia - lamsvlees en groenten sate
- Souvlakia
- Soulva chirini - Cypriaans varkensvlees
- Sófrito - gestoofde kalfskarbonades
- Sikoti krassato - Lever in wijnsaus
- Sikothakia tis kottas me saltsa - kippenlevers in madeirasaus
- Pastitsátha - Gestoofd kalfsvlees met macaroni
- Moshári psitó katsarólas - gebraden kalfsvlees
- Moscharaki - In wijn gestoofd kalfsvlees
- Moscari stifado - kalfsvlees met uien
- Kréas mé patátes - kalf- of rundvlees met aardappelen
- Kotopoulotis skaras - gegrilde kip met kruiden
- Kotopoulo Sto Fourno - kip met aardappels uit de oven
- Kotópoulo piláfi - Kip met rijst
- Kotopoulo me avgolemono - Kip met citroen
- Kotópoulo lemonáto - Kip met citroen
- Kotópoulo Kapamá - Gestoofde kip
- Kotopoulo Kanela - Kip met kaneel
- Kotopitta - Kippenpastei
- Kotolétes arniouí skáras - geroosterde lamskarbonade
- Kota Me Macaronia - Kip met macaroni
- Kota Kruidige kip
- Kokoretsi - Gegrillde lamsspiesjes
- Keftedakia - gehaktballetjes
- Glikathia - Zwezerik van lam of kalf
- Fassoelátha - kruidige kip met rijst in bouillon
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Chirino juwetsi - Varkensvlees in Retsina
- Brizola - gesmoorde karbonaden
- Bamies me kotopoulo - okra's met kip
- Arni Xydato - gebakken lamsbout
- Arni me kolokithia - Gesmoord lamsvlees met courgettes
- Arní Exohikó - lamsvlees op plattelandswijze bereid
- Arní a lá hasápa - gebakken lamsvlees met tomaten
- Arni a la chasapa - Gesmoorde lamskoteletten
- Arnaki yemisto - gevulde lamsbout
- Ami kleftiko - Lamsvlees op Cypriaanse manier uit de oven
- Afelia - Varkensvlees in wijn
- Vis
- Psari Plaki - ovengebakken vis met tomaat
- Garides kai Mydia se Saltsa - garnalen en mosselen in tomatensaus
- Garides Stin Schara - gemarineerde garnalen van de grill
- Sardelles Psites stin Schara - gegrilde sardines
- Sardeles Psites - gebakken gekruide sardines uit de oven
- Ktapodi Mageirefto me Elies - gestoofde octopus met olijven
- Mayiatiko Yemisto - gevulde geroosterde makreel
- Bakaliaros me Portokali - kabeljauw met sinaasappel en olijf
- Lavraki me Manitaria - zeebaars met paddenstoelen en wijn
- Lavraki me Kaparofylla - zeebaars met kappertjes en wijn
- Lavraki Carpaccio - carpaccio van zeebaars
- Mydopilafo - filaf met mosselen
- Garides Saganaki se Psomi - broodje garnaal met feta
- Tiganito Santwits me Tono - broodje tonijn met kaas
- Lavraki Tiganito - gebakken vis met tartaar saus
- Kalamari Psito me Feta - geroosterde inktvis met feta
- Garides Saganaki - gebakken garnalen en feta in tomatensaus
- Skoumbri Pasto - gegrilde gemarineerde makreel
- Ktapodi stin Skara - gegrilde octopus
- Marithakia Riganata - gestoofde ansjovis met oregano
- Ktapodi Stifado - zoetzuur gestoofde octopus
- Ktapodi Krasato - in wijn gestoofde octopus
- Soupia Krasato - gestoofde inktvis in wijn
- Soupia me Maratho - gestoofde inktvis met venkel
- Psari Marinato - gebakken vis met kruidige saus
- Psari sto Tsoukali me Horta - gestoofde vis met groenten
- Ziladia - tandbaars in aspic
- Gopes Ladorigani - gebakken vis
- Plaki - vis met tomaat en ui
- Pilafi me Ahino - zee-egel met rijst
- Pilafi me Renga - filaf met haring
- Pilafi me Petalides - kokkels met rijst
- Pilafi me to Salingari - alikruiken met rijst
- Gauros Tiganitos - gebakken ansjovis
- Ochtapodi ksidato - gestoofde octopus in azijn
- Groenten
- Melitzana me trahana - aubergine met trahana
- Fasolakia giaxni - gestoofde sperziebonen met tomaat
- Pligouropilafo me Ouzo - bulgur pilaf met ouzo
- Soutzoukakia me Revithia - worstjes van kikkererwten
- Revithia ston Fourno me Kalamari - kikkererwten met inktvis
- Mavromatika Ston Fourno me Kafteres Piperies - zwarte oogbonen met paprika
- Gigantes Ston Fourno me Piperies kai Feta - witte bonen met paprika en feta
- Gigantes Ston Fourno - witte bonen uit de oven
- Fakes sto fourno - ovengebakken linzen
- Anginares Mousaka - mousaka met artisjokken
- Mousakas me Kolokytha kai Glykopatate - moussaka met pompoen
- Kounoupidi Olokliro Psito - geroosterde bloemkool met feta
- Kounoupidi ston Fourno me Tyria - gebakken bloemkool met kaas
- Melitzanodolmades Gemistoi me Tyri - auberginerolletjes met kaas
- Melitzanes Yemistes me Ktapodi - gevulde aubergine met octopus
- Imam Bayildi me Stafides kai Petimezi - gevulde aubergine met uien en rozijnen
- Papoutsakia - gevulde aubergines
- Spetzofai me Agria Manitaria - stoofpot met ui en paddenstoelen
- Mantza - groente stoofpot met kaas
- Skordates Melitzanes me Ntomatosaltsa - pikante aubergines in tomatensaus
- Prasa Psita me Ksismeno Tyri - gegrilde prei met kaas en pruimen
- Kastana Stifado - gestoofde kastanjes met sjalotjes
- Krema kalambokiou me feta - polenta met feta
- Tiganites Patates - gebakken frites
- Patates Fournou - gebakken aardappelen uit de oven
- Patates Psites - gekruide aardappelen
- Gigantes me Petimezi - gekruide grote bonen
- Revithia - kikkererwten met paprika en tomaat
- Revithia me Seskoula kai Anitho - kikkererwten met snijbiet
- Koukia Lemonata - fava bonen met citroensaus
- Fasolia me Taboura - pittige bonen met pompoen
- Mavromatika me Liasti Tomata - zwarte oogbonen met tomaat
- Pikantika Mavromatika - zwarte oogbonen met bladkool
- Karofasola me Lahanides - gestoofde bonen met bladkool
- Pourés apo Koukia - fava bonen puree
- Manitaria Yiahni - gestoofde paddenstoelen
- Imam Bayildi - gevulde aubergine
- Melitzanes me Kourkouti - gefrituurde aubergine met tomaat
- Soufico me Renga - gestoofde uien met haring
- Bamiyes Yiahni - okra met tomatensaus
- Tabouras - gebakken pompoen met prei en aardappel
- Heimoniatiko Soufico - pittig gebakken pompoen
- Soufico - gestoofde gemengde groenten
- Dolmadakia yialantzi - gevulde wijnbladeren
- Anthoi Yemistoi - gevulde courgette bloemen
- Yiaprakia - gevulde koolbladeren
- Kolokythakia Yemista - gevulde zucchini/courgette
- Yemista - gevulde tomaten en paprika
- Kounoupidi Yiahni - gestoofde gekruide bloemkool
- Tsagala Yiahni - gestoofde amandelen met tomaat
- Horta sto Tetzeri - gestoofde groenten met amandelen
- Piperies Yiahni - gestoofde paprika met tomaat
- Tourlou - gebakken aardappel met zucchini
- Patatato - gestoofde aardappelen met kruiden
- Lahanides me Patates - gestoofde kool met aardappel
- Mageirio - gestoofde gemengde groenten
- Kariotika - kleine kaas pasteitjes
- Pitarakia - kleine pasteitjes met venkel
- Hortopitakia me Vlita - pasteitjes met spinazie en lente-ui
- Kremmydopita - uientaart
- Hortopita Kalokairini - gemengde groenten met courgette
- Hortopita tis Makrozoias - gemengde groenten met pompoen
- Kolokythakia stin Schara - geroosterde courgette met knoflook
- Tiganites me Horta - groenten en kruiden beignets
- Tiganiti Kolokytha - gebakken pompoen
- Kolokythokeftedes - zucchini en kruiden beignets
- Tiganitoi Kolokythoanthoi - gevulde zucchine bloemen
- Maridaki Kariotiko - gefrituurde courgette
- Arakas Latheros - stoofpot van erwten met aardappel
- Papoutsakia - gevulde aubergine uit de oven
- Fasolakia - gestoofde sperziebonen met tomatensaus
- Briám kolokýthi me manitária - geroosterde pompoen met paddenstoelen
- Tiri Gaganaki - gebakken kaas
- Spanaki - spinazie uit de oven
- Prasopita - preitaart
- Piperjes Jemistes - gevulde paprika's
- Patátes Yemistés - Gevulde Aardappel
- Patates - Gestoofde aardappelen
- Omeletta me patates
- Koukia yiachni - Gestoofde tuinbonen
- Kolokythia yiachni - Gestoofde courgettes
- Kolokithakia tiganita - gebakken courgettes
- Kolokithakia papoutsaka - Courgettes met gehakt
- Gemista - gevulde tomaten
- Courgettes Yachni
- Briam - groenteschotel uit de oven
- Overige
- Lagana - Griekse platbrood
- Ladenia - Griekse pizza
- Evraiki Melitzanopita - aubergine en feta taart
- Kotopita - kippen pasteitje
- Glykoksini Pita me Kolokytha - pompoen taart
- Kolokythopita me Yiaourti - hartige courgettetaart met yoghurt
- Kremmydopita - uientaart met kaas
- Kariotika Pitarakia - groene rolletjes van filo deeg
- Spanakopita me Feta - taart van spinazie met feta
- Spitiko Phyllo - filo deeg
- Tomatorizo - tomatenrijst
- Risotto me Avgolemonou - avgolemono risotto
- Hortorizo - pilaf met groenten
- Pilafi me Kroko - pilaf met ouzo. erwten en noten
- Elaiovoutiro - olijfboter
- Kotopoulo Sandwits (me Liomeno Tyri) - broodje kip (met gesmolten kaas)
- Yeeros me Manitari - gyros van paddenstoelen
- Spanakopita Tost - tosti met spinazie
- Kopanisti me Psites Tomates - kruidige kaasdip met tomaat
- Ktipiti Kafteri - pittige paprika feta dip
- Tahinosalata me Avokanto - tahini met advocaat dipsaus
- Tahinosalata - tahini/sesampasta dipsaus
- Fava me Araka - erwten puree met feta
- Skordalia me Ouzo - dipsaus van aardappel met ouzo
- Skordalia apo Kastana - knoflooksaus met kastanjes
- Pita chips met knoflook
- Tiganites me Tsoureki - wentelteefjes
- Omeleta me Kolokythaki - omelet met courgette
- Tomatosaltsa me Ouzo - tomatensaus met ouzo
- Saltsa Kima - Griekse bolognesesaus
- Saltsa Ntomatas me Kanella - tomatensaus met kaneel
- Saltsa Fetas - kaassaus van feta
- Saltsa Mparmpekiou me Vyssino - barbeque saus
- Kafteri Saltsa Meliou - pittige saus met honing
- Mayioneza me Eliopasta - mayonaise met olijven
- Saltsa Tartar me Yiaourti - tartaar saus met yoghurt
- Ntressing me Yiaourti - gekruide dressing met yoghurt
- Ladolemono me Feta kai Myrodika - dressing van feta met oregano
- Ladolemono me Ouzo kai Skordo - dressing van citroen, knoflook en ouzo
- Ladolemono me Portokali kai Skordo - dressing van sinaasappel, knoflook en olie
- Ladolemono me Meli kai Moustarda - dressing van citroen, honing en mosterd
- Ladolemono - dressing van citroen en olijfolie
- Loukoumades - zoete deeg balletjes
- Fanouropita - kruidencake
- Pasta Flora - abrikozentaart
- Karyvolia Stifado tis Athinas - gestoofde slakken met tomaat
- Bakaliarakia me Bamiyes - gestoofde vis met okra
- Spanakorizo - spinazie rijst
- Gamopilafo - bruiloft rijst
- Prasorizo - prei met rijst
- Makaronia Me Kima - Griekse spagehtti met vleessaus
- Apli Kariotiki Makaronada - macaroni met tomaat en kaas
- Hilopites me Yiaourti - fettucini met yoghurt
- Spitikos Trahanas - zelfgemaakte trahana
- Volvoi - ingemaakte uitjes
- Taramosalata - romige dip van viskuit
- Skordalia me Glistrida - brood-knoflook-postelein dip
- Skordalia me Vasi - brood-knoflook dip
- Skordalia - taro-knoflook dip
- Kopanisti me Feta - kruidige kaasdip
- Kariotiki Kopanisti - zachte pittige kaasdip
- Melitzanosalata - aubergine dip
- Htipiti - pittige paprika-feta dip
- Midia skordata - spaghetti met knoflookmosselen
- Knoflookdip
- Avgolemono saltsa - ei-citroensaus
- Tapas
- Níscalos al ajillo - cantharellen met knoflook
- Níscalos a la plancha - gegrilde/geroosterde cantharellen
- Pechuga de pollo en jerez - stukjes kip in een sherry saus
- Buñuelos de pollo - gefrituurde kipstukjes
- Lomo a la Plancha - gegrilde gekruide varkenshaas
- Costillas - geroosterde spare-ribs
- Pintxo de Morcilla - stokbrood met bloedworst en ei
- Pà amb tomaquet - knoflookbrood met tomaat
- Calabacín frito - gefrituurde courgetteplakjes
- Espárragos fritos - gefrituurde asperges
- Almendras saladas - gezouten amandelen
- Rollitos de chorizo y cabrales - Chorizorolletjes gevuld met kaas
- Gambas en salsa de pimenton - grote garnalen in pittige paprikasaus
- Gambas picante - Pittig gebakken gamba's
- Ajotomate - tomatensalade
- Ajo Blanco - koude knoflooksoep met amandelen
- Higos con queso y serrano - Gegrilde vijgen in serranoham
- Flamenquines Cordobeses - varkensfilet rolletje uit Cordoba
- Brochetas de cerdo con piña - spiesjes van varkensvlees met ananas
- Queso de cabra y aceitunos - geitenkaas met olijven
- Pimientos fritos - gegrilde groene lomboks
- Papas con limon - gebakken krieltjes met citroen
- Pollo en salsa de tomate - kip in tomatensaus
- Berenja con queso - gevulde aubergines met kaas
- Aceitunas con naranja - gemarineerde zwarte olijven
- Bric de Chorizo - fyllodeeg rolletjes met chorizo
- Albóndigas de Ternera con Manzana - gehaktballetjes met appelsaus
- Bacalao con ajo - Stokvis met knoflook
- Aguacate con Camarones - Avocado met garnalen
- Pinchos de chorizo y champiñones - kleine spiesjes van chorizo met champignons
- Bastoncitos de Calabacín - courgette reepjes met kaas uit de oven
- Almendras Picantes - pikante geroosterde amandelen
- Almejas con Habas - Venusschelpen met tuinbonen
- Berberechos en Salsa de Vino Blanco - Kokkels in witte wijnsaus
- Puerro en escabeche - geroosterde/gegrilde prei
- Allitas de pollo al ajengibre - Kippenvleugeltjes in gembermarinade
- Albóndigas de Pollo - gehaktballetjes van kip
- Hígados de pollo al Jerez - Kippenlevertjes in sherrysaus
- Vieiras con piementas - Coquilles met peper
- Aceitunas Rellenas Fritas - Gefrituurde gevulde olijven
- Sardines a la plancha - geroosterde gekruide sardientjes
- Habas con chorizo - bonensalade met chorizo
- Buñuelos de bacalao - gefrituurde visballetjes
- Vieiras Estofadas - Gestoofde mosselen
- Tejas de Almendra - Krokante amandelgolfjes
- Sardinas en escabeche - Gemarineerde sardientjes
- Sardinas a la mostaza - Sardines met prei en mosterdsaus
- Riñones al Jerez - Niertjes in sherrysaus
- Pinchos Morunos - Moorse spiesjes
- Pescado Frito - Vis met een korstje
- Morcilla con Manzana - Bloedworst met appel
- Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
- Flamenquin Cordobes - varkensvleesrolletje met ham en knoflook
- Espárragos con gambas - asperges met gamba's
- Croquetas de Chorizo - kroketjes van chorizo
- Chuletas de cordero marinadas - Gemarineerde lamskoteletjes
- Chipirones a la plancha - Kleine gebakken inktvisjes
- Champiñones rellenos - Gevulde champignons
- Carajacas - Pittige varkenslever
- Calamares a la Romana - Gefrituurde inktvis
- Boquerones fritos - Gefrituurde ansjovis
- Bocaditos de Cabrales - Gefrituurde kaasballetjes
- Aros de Cebolla - Gefrituurde uienringen
- Almejas a la marinera - Mosselen in witte wijn
- Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
- Alcachofas fritas - Gefrituurde artisjokken
- Albondigas - gehaktballetjes
- Albacines agridulces - Zoetzure courgette
- Aceitunas picantas - Pikante olijven
- Aceitunas negras Aderezadas - Gemarineerde olijven
- Aceitunas gigantes - Gestoofde reuzenolijven
- Aceitunas fritos - Gebakken olijven
- Aceitunas fritas - Gebakken olijven
- Aceitunas en escabeche - Gemarineerde olijven
- Aceitunas Alinadas - Gemarineerde olijven
- Aceitunas al Requeson - Pasta van zwarte olijven en roomkaas
- Aceitunas 2 - Gemarineerde olijven
- Aceitunas - Gemarineerde olijven
- Voorgerechten
- Vlees
- Conejo a la cazuela - konijn met paddenstoelen en aardappel
- Rabo de toro - aromatisch stoofpotje uit Andalusië
- Carrillera de cerdo en salsa - varkenswangetjes in saus
- Pollo en escabeche con vino blanco - met wijn ingelegde kip
- Pollo al chilindrón - gestoofde kip met paprika en amandel
- Pollo al salmorejo - in wijn gestoofde gemarineerde kip
- Fricandó de cerdo - tournedos met champignonsaus
- Fricandó de pollo - gestoofde gekruide kip
- Carcamusas toledanas - stoofvlees met tomaat uit Toledo
- Espinagada - empenada uit Palma de Mallorca
- Caracoles a la catalana - slakken op Catalaanse wijze
- Conejo en salmorejo - in wijn gestoofde gemarineerde konijn
- Chanfaina - stoofpot van lamsvlees
- Pollo a la Pantoja - kip in een pittige groentesaus
- Carrilleras de cerdo ibérico al vino tinto - varkenswangetjes in rode wijn
- Escalopines al cabrales - schnitzel met kaassaus
- Caldereta de conejo - stoofpotje van konijn met aardappel
- Higaditos de pollo encebollado - kippenlevertjes met uien
- Cordero guisado de la abuela - gestoofd lamsvlees met paprika
- Rabo de toro a la cordobesa - gestoofde ossenstaart
- Estofado de ternera con setas - gestoofd rundvlees met champignons
- Piernas de pollo fritas - gebakken drumsticks
- Pechuga de Pollo en Escabeche - zacht gegaarde kruidige kipfilet
- Pechuga de pollo en jerez - kipfilet in een sherrysaus
- Riñones en salsa de pimentón - niertjes in paprikasaus
- Lomo de cerdo al horno - varkensvlees uit de oven
- Pincho de cerdo con salsa de almendras y aceitunas - Varkensvlees met amandel- en olijvensaus
- Pollo salteado con ajo crujiente - gesauteerde kip met knoflook
- Estofado de cordero - kruidig gestoofd lamsvlees
- Carne de vaca con Tomate - gestoofd rundvlees met tomaat
- Bolitas de cordero - gekruide balletjes van lamsvlees
- Pollo al Ajillo - gebakken kip met knoflook
- Estofado de ternera - gestoofd lamsvlees met aardappel
- Espárragos con jamón serrano - geroosterde asperges met ham
- Pollo Asado - gebakken kip met aardappelpuree
- Pollo en cava - Kip in mousserende wijn
- Pollo con ajo - kip in knoflooksaus
- Pollo a las hierbas - Kip met kruiden
- Lomo de cerdo a la cerveza - varkenslende in het bier
- Cocido Gallego - vleessoep
- Chuletas de cordero con crema de ajo - Lamskoteletjes met knoflooksaus
- Carne estofado a la Asturiana
- Caldereta de ternera al comino - Kalfsvlees met komijn
- Arroz con cordero - rijst met lamsvlees
- Adobo de cerdo - varkensvlees
- Vis
- Cachopo de merluza - cachopo van heek uit Asturië
- Bacalao en sanfaina - kabeljauw met groenten
- Bacalao a la llauna - kabeljauw uit de oven
- Merluza a la gallega - heek op Galicische wijze
- Bacalao al pil-pil - pittige kabeljauw met olie
- Marmitako de bacalao - kabeljauw met paprika
- Coquinas al ajillo - kokkels in knoflooksaus
- Merluza en salsa verde - heek in groene saus
- Gambas al horno - grote garnalen uit de oven
- Bacalao a la catalana - gebakken vis met spinazie
- Bacalao con samfaina - gebakken vis met groenten saus
- Gambas al Ajillo - knoflook garnalen/gambas
- Overige
- Gazpacho de pepino y aguacate - koude soep van komkommer en avocado
- Alboronía o pisto andaluz - Andalusische ratatouille
- Habas a la catalana - Catalaanse tuinbonen met worst
- Tiznao manchego - gemengde groenten met vis
- Garbanzos con acelgas - kikkererwten met snijbiet
- Paella de marisco - paella met zeevruchten
- Crema de Calabacín - courgettesoep
- Adobo - Knoflookmarinade
- Soepen
- Bulgur Corbasi - Bulgur soep
- Pirinç çorbasi - rijst soep
- Kirmizi Mercimekli Tavuk Çorbasi - kippensoep met rode linzen
- Balek corbasi - vissoep
- Sogan çorbasi - uiensoep
- Yayla çorbasi- Anatolische soep met yoghurt
- Mercimek çorbasi - rode linzensoep
- Koyün et süyü - lamssoep met groenten
- Dügün çorbasi - bruiloftsoep
- Deseleyer corbasi - spliterwtensoep
- Vlees
- Hunkar begendi - lamsvlees met aubergine saus
- Sac Tava - pittig lamsvlees
- Turlu - rundvlees met groenten uit de oven
- Yogurtlu kebap - Kebap met yoghurt
- Sjisj-kebap
- Kuzu Kapama - lamsvlees met groenten uit de oven
- Kuzu Etli Bamya - Lamsvlees met okra
- Keskek - Kip met bulghur
- iç pilavi - pilav met kippenlevers
- Gerkez Tavugu - kip met notensaus
- Firinda Hardalli Kuzu Budu - Geroosterde Lamsbout met mosterd
- Etli Kuru Fasulye - witte bonen met lamsvlees
- Baharatli Tavuk - kruidige kip
- Ankara Tavasi - lamsbout met groenten uit de oven
- Ali Nazik - aubergine-yoghurt-gehakt in laagjes
- Vis
- Palamut - makreel met ui en tomaat
- Hamsi kizartmasi - Gebakken ansjovis
- Karides Guvec - Gestoofde garnalen met feta
- Levrek firin - gevulde baars
- Kiliç sis - Zwaardvis spies
- Midye pilavi - mosselen met rijst
- Karidali pilav - pilav met garnalen
- Firin na mezit - schelvis uit de oven
- Balik Bugulamasi - stoofpotje van vis
- Groenten
- Lahana sarmasi - gevulde rolletjes van spitskool
- Yogurtlu kizartma - gebakken gemengde groenten met yoghurt
- Ispanak Yemegi - gestoofde spinazie met gehakt
- Saksuka - salade van aubergine, wortel en courgette met tomatensaus
- Patlicanli saray yumurtasi - Aubergine met ei
- Patlican sirke yemegi - Geroosterde aubergine met azijn
- Pilpo Memule Wusagti Veria - paprika's gevuld met rijst
- Fasulye yemegi - Snijbonen in tomatensaus
- Zeytinyagli Yaprak Dolmasi - gevulde druivenbladeren
- Yogurtlu Patlican Salatasi - aubergine salade met yoghurt
- Yogurtlu Havuc Salatasi - wortelsalade met yoghurt
- Yaprak Sarma - dolma's (wijnbladeren) met rijst
- Witte bonen met gehakt
- Salade met peer en geitenkaas
- Piyaz - witte bonen salade
- Pilaki - gedroogde witte bonen in saus
- Patlican Salatasi - aubergine salade
- Patlican Dolma - gevulde aubergines
- Mucver 2 - gebakken courgettekoekjes
- Mucver 1 - Courgettepannenkoekjes
- Kiymali Sarma - Gevulde wijnbladeren met gehakt
- Kisir - bulgur-tomatensalade
- Kimali Taze Fasulye - sperziebonen met gehakt
- Karniyarik - aubergines uit de oven
- Kabak Dolmasi - gevulde courgette
- Imam bayildi - Aubergine in olijfolie
- Gevulde zomergroenten
- Firinda Domates - Gestoofde tomaten
- Fasulye piyazi - Witte bonen salade
- Ezo Gelin - linzen met rijst en pasta
- Etli Kuru Fasulye - Witte bonen met vlees
- Domates salatas - Tomaten-komkommer salade
- Çoban salatasi - Herderssalade
- Cevizli Havuç Salatasi - Wortel-walnotensalade
- Bruine bonensalade
- Börek - gevuld deeggerecht
- Bloemkoolsalade
- Biber Ve Patlican Dolmasi - Gevulde pepers en tomaten
- Overige
- Salca - pittige tomatenpaprika saus
- Gonca böregi - yufka met vlees
- Sebzeli piring pilavi - Rijstschotel met krenten en noten
- Pilav
- Peynirli Sigara Böregi - sigaartjes van kaas
- Kiymali Cep Böregi - bladerdeeg rolletjes met gehakt
- Cacik- yoghurt met komkommer en knoflook
- Kazandibi - melkpudding met kipfilet
- Cacik 2 - yoghurt met komkommer en knoflook
- Bulgurpilav
- Bulgur
- Bortsj
- Börek - gevuld deeggerecht
- Bademli Ekmek Ezmezi -(dip)broodsaus met amandelen