Rabo de toro a la cordobesa
gestoofde ossenstaart
Ingrediënten:
2 ossenstaarten (2500gr)
2 wortelen
2 prei
2 uien
2 tomaten
2 laurier blaadjes
5 teentjes knoflook
1500 ml rode wijn
500 ml kippenbouillon
1 theel peper
1 theel zout
bloem
5 eetl olijfolie
Bereiding:
Strooi het zout en de peper over het vlees. Wentel het vlees daarna door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart.
Snijd de wortel, de prei, de ui, de tomaten en de knoflook fijn en voeg het samen met de laurier toe aan de pan en bak het al roerend voor 2 minuten.
Dan de wijn toevoegen en kook het totdat de alcohol is verdampt. Dan het vlees toevoegen en meng goed. Voeg dan de bouillon toe en kook afgesloten en op laag vuur het vlees in 4-5 uur verder gaar.