logo

Pollo in potacchio
in wijn gesmoorde kip


Ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
2 teentjes knoflook
250 ml witte wijn, droog
5 eetl tomatenpuree
1 takje rozemarijn
1 theel zout
1 theel peper
3 eetl olijfolie

Bereiding:
snijd de kip in stukken en laat het vel zitten. Kneus de knoflook. Verhit in een pan de olie en frui de knoflook voor 1 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze goudbruin. Voeg dan het zout, de peper en de wijn toe en kook totdat de alcohol is verdampt.
Dan de rozemarijn en de tomatenpuree toevoegen en meng goed. Dan op laag vuur en afgesloten nog 45 minuten laten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 129 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4777760