Bekri Meze
varkensvlees met kruiden
Ingrediënten:
700 gr varkensschouder/filet
2 prei
1 ui
2 laurier blaadjes
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
1 sinaasappel
1 steranijs
350 ml witte wijn
3 eetl honing
1 theel zout
1 theel peper
1 gedroogde lombok
vleesbouillon
olijfolie
Bereiding:
Snijd de ui fijn. Snijd de prei fijn. Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het vlees in blokjes.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de ui en de prei goudbruin en zet apart. Voeg 3 eetl olie toe en bak het vlees rondom bruin. Dan op lager vuur de ui, de prei, het zout, de peper, de laurier, de tijm, de rozemarijn, de rasp, de steranijs en de lombok toevoegen en meng goed. Voeg dan de wijn toe en kook deze voor 3 minuten. Dan zoveel bouillon toevoegen dat alles net onderstaat. Vervolgens afgesloten en op laag vuur het geheel gaar stoven. Voeg na 1 uur de honing toe en meng goed.
Verwijder de tijm, de rozemarijn, de steranijs en de lombok en serveer.