Sebzeli piring pilavi
Rijstschotel met krenten en noten
Benodigdheden:
4 eetl krenten,
2 eetl olijfolie,
5 sjalotten
2 teentjes knoflook,
2 eetl pijnboompitten,
300 gr lams- of kippenlever,
1 worteltje,
75 gr doperwtjes,
zout en peper naar smaak
1 theel milde paprikapoeder,
1 theel komijn,
2 eetl verse dille,
300 gr rijst,
500 ml bouillon,
garnering:
gehakte walnoten,
Bereiding:
Wel eerst de krenten in water. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de pijnboompitten toe en bak dit nog 1 minuut door. Bak dan de kleingesneden lever, de in plakjes gesneden wortel, de erwtjes en de overige kruiden voor 5 minuten mee.
Dan de rijst en de bouillon toevoegen en breng het aan de kook. Zachtjes laten koken totdat het vocht is verdampt. Bestrooi de rijst royaal met peper en schep het geheel goed door. Garneer het vervolgens met de gehakte walnoten.
Comments