logo

Caciucco alla Livornese


Ingrediënten:
1 kreeft
250 gr garnalen
1 inktvis
400 gr mosselen
400 gr venusschelpjes
1 rode poon
400 gr zoetwatervis
150 gr zeepaling
150 gr gepelde tomaten
2 sjalotjes
1 wortel
1 selderie
225 ml witte wijn
verse peterselie
2 lomboks
4 sneden donker brood
4 teentjes knoflook
olijfolie
water

bereiding:
Snijd de sjalotjes, de wortel, de selderie, de peterselie, de lomboks en de knoflook fijn. Fileer de vis en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de inktvis klein Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes, de wortel, de selderie, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de peterselie, de kreeft, de garnalen en de inktvis toe. Bak het geheel kort en voeg dan de wijn toe samen met wat water en laat het 10 minuten stoven.
Schep de garnalen en de kreeft uit de pan en voeg de tomaten toe en laat dit 10 minuten sudderen. Voeg de visfilets toe. Kook ondertussen in een andere pan de mosselen en de schelpen in een andere pan met wat water en wijn gaar en schep dit over in de andere pan. Voeg dan de kreeft en de garnalen toe en laat heft geheel nog kort stoven. Leg in een bord het brood en giet de soep erover.

Add comment

Submit

Who is online

We have 28 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4777760