logo

Kalokairini Makaronada
pasta met pesto salade


Ingrediënten:
450 gr hilopites/fettucine/tagliatelle
1 courgette
5 teentjes knoflook
2 eetl kappertjes, afgespoeld
900 gr spinazie/snijbiet
5 eetl pijnboompitten
5 eetl amandelen
6 eetl pikramigdalo/amaretto likeur
70 gr kefalograviera/kefalotyri/parmazaanse kaas, geraspt
1/2 theel zout
1 theel; peper
250 gr ricotta/anthotyro kaas
125 ml olijfolie
water

Bereiding:
Snijd de courgette doormidden en dan in halve maantjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de courgette en 1/4 van de knoflook zacht en al dente en zet apart. Voeg 1 eetl olie toe aan de pan en bak de kappertjes krokant en zet apart.
Verhit in een pan de likeur en kook totdat de alcohol is verdampt. Wrijf of maal de spinazie/snijbiet samen met de knoflook, de pijnboompitten, de amandelen, het zout, de peper en de geraspte kaas fijn tot een pasta. Meng dan de likeur en zoveel olie erdoor totdat er een homogene pesto gevormd is.
Verhit in een pan voldoende water en kook de pasta al dente. Giet af en bewaar 240 ml kookvocht. Meng de pasta met de pesto, de courgette, de ricotta en wat kookvocht totdat er een romige massa is gevormd. Strooi de kappertjes erover en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 318 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851371