logo

Recente Reacties

Vignarola
gemengde lente groenten uit Lazio 


Ingrediënten:
250 gr doperwten
250 gr tuinbonen
250 gr artisjokken
1/2 kleine romaine sla
50 gr guanciale/wangspek
2 lente-ui
1 citroen, sap
1 theel zout
2 eetl olijfolie
5 munt blaadjes
1/2 theel peper
water

Bereiding:
Dop de erwten en de bonen en bewaar de helft van de peulen. Maak de artisjokken schoon en snijd de buitenste bladeren en 3 cm van de top eraf. Snijd de artisjokken eerst doormidden en verwijder het binnenste en snijd ze dan in partjes. Leg de partjes in water samen met het citroensap.
Snijd de lente-ui in dunne plakken en bewaar het groene deel apart. Snijd de sla in reepjes. Verhit in een pan water samen met het zout, de peulen, de artisjokken bladeren en het groen van de lente-ui en breng aan de kook en kook het voor 30 minuten. Giet het daarna af en bewaar de bouillon op laag vuur.
Snijd het spek in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak het spek op laag vuur totdat het glazig wordt. Dan de lente-ui toevoegen en bak dit bruin. Meng dan de artisjokken partjes erdoor en bak voor 2 minuten. Voeg dan 150 ml van de bouillon toe en kook afgesloten voor 5 minuten.
Vervolgens de tuinbonen en de erwten toevoegen samen met 150 ml bouillon en kook afgesloten voor 10 minuten. Dan de sla toevoegen en kook het geheel gaar. Schep een paar munt blaadjes toe en meng goed. Strooi er wat peper over en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4886483