Xera Koukia Salata
fava bonen salade
Ingrediënten:
450 gr gedroogde fava bonen
4 salie blaadjes
3 rode uien
4 teentjes knoflook
1 theel oregano
2 citroenen, sap
1 theel zout
1 theel peper
water
175 ml olijfolie
Bereiding:
Week de bonen voor tenminste 12 uur in water. Giet daarna af. Vul een pan met voldoende water samen met de bonen en 2 salie blaadjes en kook de bonen op laag vuur in 90 minuten gaar. Giet daarna af en maak de bonen schoon (vel + oogje).
Snijd de uien en de knoflook in dunne plakjes. Verhit een pan en voeg de uien en de knoflook toe en bak deze op laag vuur en afgesloten in 8 minuten zacht.
Dan de helft van de olijfolie, de helft van de oregano en de overige salie blaadjes toevoegen en bak op laag vuur totdat de uien goudbruin worden. Schep dan de salie blaadjes eruit.
Meng dan de bonen, uien, het citroensap, de overige olijfolie, de oregano, het zout en de peper door elkaar en serveer.