risotto giallo con braciole
Risotto met saffraan en lamskoteletjes
Ingrediënten:
400 gr risottorijst
1 groene paprika
5 sjalotjes
2 rode rawits
8 lamskoteletjes
1 eetl peterselie, gehakt
5 saffraandraadjes
tijm, salie, rozemarijn naar smaak
300 ml droge witte wijn
1500 ml groentebouillon
4 eetl olijfolie
peper en zout naar smaak
bereiding:
Bestrooi het vlees met de peper, de rozemarij, de salie en de tijm en laat dit 30 minuten marineren. Snijd de sjalotjes en de rawits fijn.Snijd de paprika in blokjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg 4 sjalotjes, het zout en 300 ml bouillon toe en laat dit zachtjes inkoken tot een stropige saus en bestrooi het met peterselie.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de overige sjalotjes voor 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de wijn toevoegen samen met het zout en de saffraan. Wanneer de wijn vrijwel is opgenomen de bouillon beetje bij beetje toevoegen en dit 10 minuten laten koken. Dan de paprika toevoegen en het nog 5 minuten laten koken. Rooster ondertussen de kotelet bruin en gaar en serveer deze met de uiensaus.